January 26, 2010

Netikra lazanija su špinatais ir pomidorais

Raudona, balta ir žalia yra puikus derinys. Iš šio derinio galima sudėti net Italijos vėliavą :), todėl juos ir pavadinome netikra lazanija, nes ji (makaronų užkepėlė) yra labai itališkas patiekalas. Kodėl netikra? Nes iš tikrųjų tai sumuštinis :). Kodėl iš viso lazanija? Nes šis sumuštinis yra pagamintas pagal panašią sluoksniavimo technologiją, dedant skirtingus sluosnius vienas ant kito. Vėlgi neįprasti sumuštinukai, bet labai skanūs, ypač kol dar šilti.
Porcijos: 4
Kalorijos: 140 kcal/porc.
Trukmė: 15-20 min.
Reikės:
kelių riekelių forminės duonos,
90g špinatų,
75g ricotta sūrio (galite pakeisti liesa varške),
1 v.š. tyro alyvų aliejaus,
2 didelių pomidorų,
šiek tiek malto muskato riešuto,
1/2 a.š. džiovintų raudonėlių,
juodųjų pipirų,
druskos.
Paruošimas: Orkaitę įkaitinkite iki 200C temp. Špinatus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį, pavirkite apie 3-5min., nusunkite, sudėkite į elektrinį maisto smulkintuvą (mikserį). Kartu sudėkite ricotta, aliejų, žiupsnelį malto muskato riešuto, juoduosius pipirus ir druską. Gerai susmulkinkite, kol gausis vientisas kremas. Storą sluoksnį špinatų kremo tepkite ant duonos, ant viršaus dėkite kitą sluoksnį duonos ir lengvai paspauskite. Pomidorus supjaustykite plonomis reikelėmis, jomis storai apklokite sumuštinio viršų, apibarstykite druska ir raudonėliais. Taip paruoštus sumuštinius supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais ir pašaukite į orkaitę vos 5min, kad lengvai sušiltų. Skubiai patiekite! Skanaus!
Receptas iš knygos "365 idee in cucina".
Grįžti į pradinį puslapį

3 comments:

Evelina said...

Ka tik pasidariau :) Labai skanu, ypac jei dar pridedi cesnakiuko ir raudonelio dedi i pacia mase.
Tik klausimelis - sudejau viska, sumaliau blenderiu, bet isejo ne kose, o vandenukas. Gal spinatai per slapi buvo? Bet lyg ir sausinau kiaurasamty.. tai tada dar 180 g paprastos varskes idejau ir gerai buvo :) Jei turi minciu del to vandens, tai lauksiu :)

Renata said...

Evelina, taip špinatus reikia gerai nuvarvinti paspaudžiant rankomis, ar šaukštu, tiek maišant į tešlas, tiek į kremus, kitaip pirmu atveju reikia daug daugiau miltų, antru atveju - kitų sausesnių ingrideintų.
Svarbu, kad, kai idėjote daugiau varškės viskas susitvarkė, tai ir yra svarbiausia.

Evelina said...

Si karta, kai gaminau tavo virtinukus, spaudziau tuos spinatus kaip galejau - pasiteisino :)

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger