January 25, 2010

Citrininis sūrio pyragas

Jau seniai pažadėjau pristatyti šio pyrago receptą, bet vis negalėjau, nes tai šis tai tas nepavykdavo. Šį kartą puikiausiai pavyko, buvo tikrai dangiško skonio, bet kadangi mes skaičiuojame kalorijas, tai dažnai jo tikrai negaminsime :D, bet kas mėgsta sūrio pyragus, tai šis receptas tikrai vertas dėmesio.
Porcijos: 8
Kalorijos: 445 kcal/porc.
Trukmė: 10 min. gaminti, 50-60min. kepti, apie 8-10val. šaldyti
Reikės:
250g ricotta sūrio,
200g philadelphia light sūrio,
250g mascarpone sūrio,
160g cukraus,
3 kiaušiniai,
60ml citrinų likerio (aš naudojau Limoncello),
200g trapių neriebių sausainių (patariu naudoti patinkančio skonio Selga sausainius),
keli šaukštai pieno.
Maždaug 17-20cm skersmens išardomos formos (atminkite kuo platesnė forma, tuo žemesnis bus pyrago sūrio sluoksnis).
Paruošimas: Paruoškime pyrago pagrindą. Sausainius sugrūskite ir sumaišykite su keliais šaukštais pieno (skirtingiems sausainiams reikia skirtingo kiekio pieno), kol gausite maždaug plastilino konsistencijos masę, ją gerai sumaišykite, pertrinkite šaukštu, kad neliktų sausainių gabaliukų. Kepimo popieriumi išklokite formos dugną ir jį padenkite maždaug 0,5cm storio sausanių mase, ir pirštais (ar šaukštu) lygiai paskirstykite. Žinau, kad visuose sūrio tortų receptuose, sausainius pataria maišyti su sviestu, bet aš tikslingai jo atsisakau, nes noriu gauti lengvesnį tortą, jeigu jums ši technologija nepriimtina, tada pieną keiskite sviestu, kaip siūlo recepto originalai.
Paruoškite kremą. Visus sūrius, cukrų, kiaušinius, likerį gerai suplakite (geriau elektriniu plaktuvu), supilkite ant anksčiau paruošto pyrago pagrindo ir pašaukite į 180C temp. orkaitę 50-60min. Iškepusį padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų (geriausia per naktį). Puoškite šviežiais vaisiais, citrinos žievele, ar citrinos griežinėliais. Skanaus!
Receptas iš knygos "I Dolci".
Grįžti į pradinį puslapį

No comments:

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger