January 01, 2010

Baklažanų suktinukai su pomidorais ir brie sūriu

Ką daryti, kai Naujuosius atšventi ne namuose ir nepagalvoji, kad kitą dieną nedirbs parduotuvės :). Šiuo aspektu aš labai nemėgstu šventinių dienų. Per Kalėdas pritrūko miltų, per Naujuosius praktiškai beveik viso kito :)... Galvojau kepti blynus, susiruošiau ant stalo pagrindinius ingredientus, žiūriu, nėr kiaušinių, kad juos kur... sugalvojau kepti pyragą pusryčiams, užmečiau akį į vieną receptą, pasirodė keista, kad nereikia kiaušinių, bet širdyje labai apsidžiaugiau, pasiruošiau produktus ant stalo, skaitau antra kartą apie pyrago paruošimą, ir ten liepia suplakti kiaušinius (nebuvo paminėti produktų sąraše :)... Na ką, pyragas bus rytoj... Šaldytuve dar radau du baklažanus, kelis pomidorus, brie sūrio, kelis apdžiūvusius baziliko lapelius... Bet vėlgi šį tą sukurpiau, vyras dar norėjo pakartoti porciją, bet deja deja, pomidorų užteko tik vienai porcijai :(, kitą kartą pagaminsiu daug daugiau, nes labai skanu buvo...
Porcijos: 2 mažos
Kalorijos: 500 kcal/porc.
Trukmė:
30min.
Reikės:
1 vnt. baklažano,
2 vnt. pomidorų,
3 v.š. kedro riešutų,
1 riekelės (apie 80g) brie sūrio (galima keisti mozzarella),
keleto lapelių šviežio baziliko,
apie 4 v.š. tyro alyvų aliejaus,
1 v.š. balzaminio vyno acto,
juodųjų pipirų,
druskos.
Paruošimas: Baklažaną perpjaukite pusiau ir padėję stabiliai, perpjautąja puse į apačią, supjaustykite plonomis, maždaug 0,5 cm storio, riekelėmis. Kulinariniu teptuku abi baklažano riekelių puses patepkite tyru alyvų aliejumi ir vienu sluoksniu sudėkite į plačią keptuvę/grilį (ar šiaip didelėje negilioje keptuvėje). Apkepkite iš abiejų pusių, kol šiek tiek apskrus ir suminkštės. Pomidorą supjaustykite kubeliais (prieš tai išėmę sėklas). Paruoškime įdarą: visus kedro riešutus šiek tiek paskrudinkite tame pačiame grilyje, 2 v.š. riešutų sumaišykite su pomidorais, smulkiai pjaustytu baziliku ir kubeliais pjaustytu brie sūriu, padruskinkite, papipirinkite. Kadangi mano vyras nemėgsta sūrio, pusę suktinukų dariau cheese free :), galima ir taip, kas kaip mėgsta, bet asmeniškai man su sūriu daug skaniau. Šiek tiek įdaro dėkite ant iškepusio baklažano riekelės, susukite suktinuką ir dėkite į skardą (patartina laisvąja puse į apačią). Kepkite 180C temp. orkaiteje apie 10min, kol sūris išsilydis. Paruoškite padažą: likusį 1 v.š. kedro riešutų sumaišykite su 1 v.š. tyro alyvų aliejaus ir balzaminiu vyno actu. Iškepusius suktinukus dėkite į lėkštę, apšlakstykite padažu. Valgykite šiltus. Skanaus!
Recepto originalas iš galvos.
Grįžti į pradinį puslapį

2 comments:

Unknown said...

keista skaityti nedirbo parduotuves. :) Lietuvoje sito nesulauksim dar daug metu turbut :)

Renata said...

Pirkejams zinoma geriau, kai jos dirba, o kas dirba parduotuvese norisi iseiginiu bent jau per sventes... ar Lietuvoje prekybininkams nepadare nedarbo dienos prekybos centrams per didziausias sventes?

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger