January 21, 2010

Keptas neplaktas kiaušinis su daržovėmis

Dar viena idėja kaip iškepti neįprastą kiaušinienę... Ypač siūlau mėgstantiems skystą kiaušinio trynį (bet ne tik)!
Porcijos: 2
Kalorijos: apie 310 kcal/porc.
Trukmė: apie 30min.
Reikės:
1/2 vnt. (apie 60g) didelio svogūno,
1 nedidelė skilt. česnako,
3 v.š. alyvų aliejaus,
1/2 vnt. (apie 150g) didelio baklažano,
2 vnt. (apie 300g) didelių gerai sunokusių pomidorų,
2 v.š. sauso balto vyno,
1 v.š. pomidorų pastos,
2 kiaušinių,
1 v.š. šviežių kapotų petražolių,
juodųjų pipirų,
druskos.

Kepimui ir patiekimui reikės 2 keraminių maždaug 250 ml talpos indelių (atsparių karščiui).
Paruošimas: Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles ir supjaustykite kubeliais. Baklažaną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, jame ant mažos ugnies apkepkite svogūną, česnaką ir baklažaną (apie 5min.), sudėkite pomidorus, pomidorų pastą ir vyną, padruskinkite, papipirinkite ir dar pakepkite apie 10min. Šią masę padalinkite į dvi lygias dalis ir sukrėskite į keraminius indelius. Kepkite 190C temp. orkaitėje 10min.. Trumpam išimkite iš orkaitės, daržovių centre šauštu padarykite duobutes, į duobutes imuškite po vieną neįšleistą kiaušinį, padruskinkite, papipirinkite, apibarstykite petražolėmis ir vėl pašaukite į orkaitę. Patartina kepti 8 min. jie mėgstate skystą kiaušinio trynį ir 15min. jei mėgstate kietą. Patiekite iš karto tuose pačiuose indeliuose kuriuose jie kepė ir informuokite valgančiuosius, kad indelis karštas ;). Skanaus!
Receptas iš knygos "Cucina Mediterranea".
Grįžti į pradinį puslapį

3 comments:

Anonymous said...

Dziaugiuosi atradusi sita bloga. nuostabus aprasymas. viskas isbandyta taigi tik geri skanus patiekalai, gamindama nerizikuoju ,kad bus nevyke pietus. Siandien isbandziau si ir esu labai patenkinta. Manau gaminsiu visus jusu patiektus receptus. Dar karta nuostabus blogas. viskas ispildyta iki smulkmenu ir kalorijos ir porcijos aprasytos ir nuotraukos ir siek tiek istorijos. Ir kategorijos kaip suskirstyti rerceptai. Geriausias mano rastas blogas!

Renata said...

Labai ačiū už komentarą. Labai smagu girdėti, kad viskas patinka. Stengiausi sukurti kaip sau. Aš pati savo receptus naudoju kasdien. Kartais jų ieškau pagal kategorijas, kartais pagal ingredientus. Man patogu. Malonu, kad ir Jums tai patiko.

Anonymous said...

mintis isdesciau netvarkingai bet labai skubejau parasyti kaip labai patiko viskas.
kolkas ibandziau tik si. bet jau rytoj darysiu baklazanu pyraga ir recepta zemiau sio omleto su baklazanais:)

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger