January 10, 2010

Bulvių ir šampinjonų sriuba

Pagaliau saulėta diena mūsų padangėje... norėjosi kažko šilto, paprasto ir sveiko... Kai vėlyva sekmadienio popiepė mūsų virtuvėje pakvipo grybais, gimė ši sriuba :)...
Porcijos: 6 porcijos
Kalorijos: 175 kcal/porc. (be grietinės)
Trukmė: apie 25min.
Reikės:

500g šviežių šampinjonų,
2 vnt. didelių bulvių,
1 vnt. nedidelio svogūno/poro,
1 skilt. česnako,
1 1/2 kub. daržovių sultinio,
1 v.š. sviesto,
1/2 a.š. kmynų,
1/2 a.š. rozmarino,
1/2 a.š. raudonėlių,
juodųjų pipirų,
druskos,
šviežių petražolių papuošimui.

Paruošimas: Keptuvėje išlydykite sviestą ir jame apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną/porą ir česnaką, sudėkite visus prieskonius, padruskinkite. Kai svogūnai gražiai pagels, sudėkite riekelėmis pjaustytus šampinjonus. Šampinjonai kepdami paleis daug sulčių, kepkite atidengtoje keptuvėje kol sultys visiškai išgaruos. Puode užvirinkite 2l vandens sudėkite sultinio kubelius, kubeliais pjaustytas bulves ir keptus grybus su svogūnais ir prieskoniais. Sriubą virkite 15min., puoškite šviežiomis petražolėmis. Valgykite vieną, su natūraliu nesaldintu jogurtu, ar grietine. Skanaus!
Receptas mūsų virtuvės vaisius.
Grįžti į pradinį puslapį

4 comments:

Kristina said...

Mmmm...siandien mano virtuve taipogi pakvipo grybais :) Super receptas! Greita ir skanu :)

Renata said...

Kristina, smagu, kad patiko ;) Likusius receptus su grybais galite rasti čia: http://www.isbandytireceptai.com/search/label/Grybai%2FMushrooms%2FFunghi
Ypač rekomenduoju Bruscettone su baravykais (taip pat labai paprasta, greita ir skanu)!

Kristina said...

Butinai isbandysiu, net mano draugas neimantis i burna grybu valge pasimegaudamas :) Ziuresim gal ir baravykus pamegs :)
Aciu uz nuostabius receptus :)

P.S norejau prisideti prie apklausos, bet neradau tinkamo varianto, as visom keturiom uz Italiskus receptus, dievinu Italiska virtuve, dazanai lekiam i Italija tik vienai dienai, kad bent trumpam pasimegauti Italiska virtuve, kadangi Italisku receptu cia apstu, man nieko cia netruksta :)

Renata said...

Kristina, ačiū už Jūsų nuomonę. Na itališkų receptų tai čia tikrai netrūks, galvojau, kad žmonėms jau gali ir per daug jų būti. Bet VALIO jei Jūs už :). Bet ta apklausa man neveikė, tai ją aš iš viso panaikinau, kad nebadytų akių. Kada nors gal suorganizuosiu kitą... Dar kartą dėkoju už pagyras!

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger