January 17, 2010

Keksiukai su bananais ir avietėmis

Keksiukai su avietėmis

Taip pasiilgau saulėtų dienų. Ši žiema mums jų labai labai gaili Savaitgalis yra pats geriausias metas pasidžiaugti saule bent jau mūsų širdyse: sustoti, pamąstyti, apkabinti, nusišypsoti ir pailsėti... Kadangi vakar norėjau kažko saulėto, kepiau keksiukus su saulėtose šalyse augintais bananais ir saulėje prinokusiomis avietėmis. Beje, vakar nusipirkau dar vieną virtuvės knygą, "365 idee in cucina" (vert. "365 idėjos virtuvėje"), jau radau nemažai idėjų ateinantiems įrašams, pasimėgausime!

Porcijos: 16 vnt. (vieno skersmuo apie 5,5 cm, vienas sveria apie 70g)
Kalorijos: apie 200 kcal/vnt.
Trukmė: 5min. paruošimas, 25 min. kepimas
Reikės:
1 vnt. vidutinio dydžio banano,
200g šaldytų arba šviežių aviečių (galima naudoti gervuoges, žr. nuotrauką žemiau),
280g miltų,
180g cukraus,
1 kiaušinio,
180 ml pieno,
120ml aliejaus,
šiek tiek vanilės esencijos,
1
šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos
,
1 v.š. cukraus pudros papuošimui.


Paruošimas: Giliame dubenyje šakute sutrinkite bananą, sudėkite cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, aliejų, vanilės esenciją ir druską, viską gerai suplakite (kol cukrus ištirps). Maišant, dėkite miltus prieš tai sumaišytus su kepimo milteliais, kol gausite maždaug blynų tirštumo masę. Sudėkite avietes ir lengvai sumaišykite. Paruoštą masę, šaukštu dėkite į specialią keksiukams skirtą skardą, prieš tai išklotą keksiukų kepimui skirtomis popierinėmis formelėmis, galite pripildyti sklidinai (neišbėga). Kepkite 190C temp. orkaitėje 25min.Atvėsusius apibarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Keksiuku paruosimas

O štai taip atrodo keksiukai su bananais ir
gervuogėmis:
Raspberries you can change to blackberries (see picture below):

Keksiukai su bananais ir gervuogemis
................ENG................
Banana and Raspberries Muffins
Portions: about 16 av. size muffins
Calories: about 200 kcal /piece
Duration: 5min. preparation, 25 min. baking
You need:
1 av. size banana
1 cup of fresh or frozen raspberries (you can use blackberries instead, see. picture above)
2 ¼ cups of flour
3/4 cup of sugar
1 egg,
3/4 cup of milk
1/2 cup of oil
a little vanilla essences
1 teespoon of baking powder
pinch of salt
1 tablespoon of icing sugar decoration

Preparation: Take a deep bowl, mash banana with a fork, add sugar, egg, milk, oil, vanilla essence and salt, shake all well until a sugar is dissolved. Add flour previously mixed with baking powder, mix well. Stir in raspberries and mix easily. Spoon the mass into muffin thin covered by muffin baking paper and bake in the oven at 375F temp. for 25min. Sprinkle the top of muffins with icing sugar when they cool down a bit. Bon appetite!
.......................................
Receptas iš/ Recipe from Janet is Hungry.

6 comments:

Alma said...

Renata, keksiukai pavyko turbo super:)Kepiau mažiausio šeimos nario 10 mėn proga:) Teko ir jam, tiesa, tik pamaigyti delne, bet buvo labai patenkintas:) Ačiū už receptą;)

Renata said...

Alma, super! Įsivaizduoju, kaip smagu jam būtų maigyti, jei ant viršaus dar užspaustum sviestinio kremo, kaip gaminant cup-cakes :D Esu labai patenkinta!

Anonymous said...

Neturiu specialios keksiukams skirtos skardos. As imanoma iskepti keksiukus be jos, tik popierinese formelese?

Renata said...

Jei neturėtumėte popierinių formelių, bet turėtumėte skardą, tada ją galima būtų iškloti ir paprato kepimo popieriaus kvadratuku, tačiau jei neturite skardos, situacija šiek tiek komplikuojasi. Galite pamėginti kepti sudėjus 2-3 popierines formeles į vieną (kad būtų stabiliau), bet gero rezultato negrantuoju, gali būti taip, kad jos išsiplės ir keksiukas praras "prekinę" formą :), bet tai sužinosite išbandžius. Aš be skardos nebandžiau, todėl nežinau kaip ten viskas būna :).

Anonymous said...

Siandien kepiau, gavosi nerealus. Vietoj avieciu/ gervuogiu panaudojau saldytas misko melynes. Skonis nerealus, patiko ir vaikams, ir ju teveliams. Aciu uz nuostabius receptus...

Anonymous said...

Nuostabus receptas. Su vaikais kepeme jau 2 kartus. Abu pavyko tobulai, tik kepiau ilgiau ~40 minuciu. Antra karta kepem su juodais serbentais. Puikus saldzirugstis skonis. Tikrai receptas pateko tarp favoritu. Aciu labai!!!

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger