January 19, 2010

Ryžių pudingas su mangais ir kokoso pienu

Kartą pamėginęs negali sustot... Aš taip galėčiau apibūdinti savo potraukį kokoso pienui... Tiesą pasakius jį išbandžiau visai neseniai, gamindama braškinį clafoutis, bet taip pamėgau, kad nuo šiol būtinai naudosiu ne tik desertuose, bet ir gamindama vištieną, tailandietiškus, ar kitus egzotiškus patiekalus. O šią savaitę vykstanti Tailando virtuvės savaitė man priminė apie vieną receptuką, kuris nepublikuotas buvo pasislėpęs giliame mano kompiuterio kamputyje. Todėl dabar nekantraudama jį pristatau visiems! Man šis receptas asocijuojasi ne su kuo kitu, kaip su baltu kamuoliniu debesėliu. Vaikystėje taip mėgdavau atsigulti ant džiūstančių lentų krūvos, veidu į debesis, ir juos stebėti... ir ko aš tik ten nepamatydavau: milžiniškų nykštukų :D, dramblių, rojaus paukščių, zuikių... pastebėjusi kažką neįprasto lėkdavau tekina pas mamą, paimdavau jos ranką ir rodydavau pirštu į dangų... ji dažnai matydavo ką ir aš :)... būdavau tokia patenkinta :)... Net ir dabar aš dar mėgstu stebėti debesis, tai labai ramina :).
Porcijos: 4-6 stiklinės
Kalorijos: 255 kcal/stikl. (kai padalinama į 6 porc.), 385 kcal/stikl. (kai padalinama į 4 porc.)
Trukmė: apie 20 min.
Reikės:
200g baltų ryžių (geriau trumpų, apvalios formos),
1 stikl. kokoso pieno,
6 v.š baltojo cukraus,
1 mango vaisiaus,
1/2 ankšties vanilės,
1/2 v.š. apelsinų žiedų vandens (nebūtinai),
trupučio druskos.

Paruošimas: Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius, juos nusunkite, į juos įberkite 3 v.š. cukraus, supilkite kokoso pieną, sudėkite išskustas vanilės ankšties sėklas ir gerai sumaišę palikite, kad aromatai susimaišytų. Tuo tarpu mangą nulupkite, smulkiai supjaustykite ir sumaišę su likusiais 3 v.š. cukraus ir keliais šaukštais vandens pavirkite ant mažos ugnies apie 15-20 min., kol mangas taps skaidrus (jei vaisius sunokęs reikia virti trumpiau). Jei mangai virdami džiūsta, įpilkite dar kelis šaukštus vandens. Išvirusią uogienę susmulkinkite maisto smulkintuvu, kad neliktų gabaliukų. Ryžius sudėkite į stiklines, jų viršų užklokite keliais šaukštais mangų uogienės sumaišytos su apelsinų žiedų vandeniu. Patiekite kambario temperatūros. Jei norite įvairovės, ryžių viršų galite apibarstyti mėgtamais riešutais, o į ryžius įmaišyti apelsino, ar citrinos žievelės, bet man skaniausias variantas yra tik su vanile ir mangų uogiene :). Skanaus!
Recepto idėja iš A Gluten Free Day.
Grįžti į pradinį puslapį

2 comments:

egidija said...

vakar turėjau irgi planų gaminti tokią kokosinę košikę, bet niekur to kokosų pieno neradau :( todėl nusipirkau du kokosus ir pasigaminau vištienos. nors ten irgi reikėjo to pieno, bet ... buvo skanu ir taip.

Renata said...

:) na mes irgi vos galvos nenusisukom, kol ji radom... ieskojom bent keliose parduotuveje... jis dazniausiai labai uzsleptas, atskirame skyriuje kur sudeti visi egzotiski maisto produktai...

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger