January 14, 2010

Mėgėjų salotos

Salotos man vienas skaniausių patiekalų. Matau, kad blogo apklausoje dauguma pasisako irgi už salotas, taigi nusprendžiau save (o gal ir kažką kitą, kas nuspręs pasigaminti) pradžiuginti būtent šiuo patiekalu. Šis receptas nėra atsitiktinis, jį netgi pavadinau mėgėjų, nes mūsų šeima jį labai labai mėgsta :) ir gamina dažniau nei dažnai :).
Paskutiniu metu daug galvoju, ar ir šeimininkėms galioja panašus posakis "batsiuvys be batų", nes dažnai pasigaminusi skanų, išradingą patiekalą, staiga užsimanau... tiesiog reikelės duonos su vytintu kumpiu ir svogūnais :D... ar ir jums taip būna? Tiesa, net garsusis prancūzų aktorius ir gurmaniškų kulinarinių knygų autorius Gerard Depardieu sako, kad skaniausi patiekalai yra pagaminti iš paprastų, o svarbiausia kokybiškų maisto produktų (jis juos važiuoja pirkti į Italiją :), manydamas, kad Prancūzijoje produktai prastesni... man skamba keistai!). O ir visa šiolaikinė gurmaniška filosofija krypsta būtent paprastumo link, (dėmesio, NE prastumo)... Taigi kiekvienas, valgydamas net paprasčiausius patiekalus, save gali pavadinti gurmanais, svarbu išradingumas patiekiant, įdomesni prieskoniai, vyno derinimo kultūra, sūrių vartojimo kultūra, ir svarbiausia - mėgavimasis maistu bendraujant, o ne nepersivalgymas...
Porcijos: 2
Kalorijos: apie 200 kcal/porc.
Trukmė: 10min.
Reikės:
1/2 vnt. (apie 170g) traškios gūžinės salotos,
5-10 vnt. (apie 120g) vynuoginių pomidorų,
1-2 vnt. (apie 40g) nedidelių šviežių svogūnėlių/porų,
2 v.š. kedro riešutų,
1 nedidelis ind. (150g neto) konservuotų raudonųjų pupelių,
1 v.š. tyro alyvų aliejaus,
2 v.š. citrinos sulčių,
1/2 a.š. džiovintų raudonėlių,
juodųjų pipirų,
druskos.

Paruošimas: Į salotinę sudėkite rankomis plėšytus salotų lapus, į 2-4 dalis perpjautus pomidorus, smulkintus svogūnėlius/porą, riešutus, pupeles (be skysčio), aliejų, citrinos sultis, raudonėlius, padruskinkite, papipirinkite. Gerai sumaišykite ir skanaus!
Receptas iš mūsų virtuvės.
Grįžti į pradinį puslapį

No comments:

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger