January 19, 2010

Kriauklelės su jūrų gėrybėmis

Kadangi blogas apie virtuvę, tai pasipasakosiu, kad vakar žiūrėjau filmą "No Reservations" apie virtuvės šefų gyvenimą, kuriame pagrindinius vaidmenis atlieka Katherine Zeta-Jones ir Aaron Eckhart. Tikrai siūlau pažiūrėti visiems išsiilgusiems romantikos ir tikrų jausmų. Filme perfekcionizmas persipina su paprastumu, skausmas su meile, pavydas su tolerancija... žiūrėdama šį filmą ir juokiausi ir verkiau :D... viva l'amore (vert. tegyvuoja meilė)!!!
Porcijos: 2 didelės
Kalorijos: 470 kcal/porc.
Trukmė: apie 30min.
Reikės:
2 vid. dydžio (apie 250g) pomidorų,
1 skilt. česnako,
1/2 nedilelio svogūno,
1/2 vid. dydžio (apie 400g) saliero šaknies,
2 vnt. saulėje džiovintų pomidorų,
50ml raudono sauso vyno,1 v.š. pomidorų pastos,
100g maišytų šaldytų jūros gėrybių (lukštentų midijų ir krevečių),
150g kriauklelių makaronų,1 v.š. smulkiai pjaustyto šviežio baziliko,
juodųjų pipirų,
druskos.

Paruošimas: Jūros gėrybes atšildykite. Pomidorus nuplikykite ir nulupkite odelę, išvalykite sėklas ir supjautytike kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite smulkiai pjaustytą česnaką, svogūną, salierą, kubeliais pjaustytą papriką ir pakepkite apie 5min.. Sudėkite šviežius ir smulkiai pjaustytus džiovintus pomidorus, pomidorų pastą ir raudoną vyną, padruskinkite, papipirinkite. Keptuvę uždenkite ir kepkite apie 10-15min. ant mažos ugnies, kol daržovės visiškai suminkštės. Tuo tarpu, pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Į iškepusias daržoves sudėkite jūros gėrybes ir dar patroškinkite apie 5-10 min.. Nuimkite nuo ugnies, į keptuvę sudėkite virtus nusunktus makaronus, baziliką ir gerai sumaišykite. Skanaus!
Recepto idėja iš knygos "Cucina Mediterranea".
Grįžti į pradinį puslapį

2 comments:

Egle said...

No Reservations tikrai neblogas filmas. Man irgi visai patiko. Tik kažkodėl jaučiu, kad tikroji vokiškoji versija - geresnė, nors jos nemačiau.

Tik vienintelis dalykas, kas tokiuose filmuose mane erzina - tai, kad jie dažnai tokie lėkštoki būna. Nieko rimto. Mažai filmų apie virtuvę, kurie būtų tikrai geri ir įdomūs. Labai mažai.

Renata said...

Na man idomiausia buvo tas zmogiskasis aspektas: vaiko ir beveik nepazistamosios moters santykis, toks trapus ir bet tuo paciu toks pagarbus ir jausmingas... apie virtuve, o ypac receptus, ten nedaug ka rode, bet ANYWAY man patiko :)... gal zinai kaip vadinasi ta vokiskoji versija (ar taip pat tik vokiskai:)?

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger