January 07, 2010

Imbieru kvepianti obuolių ir apelsinų uogienė

apelsinu-obuoliu uogiene

Kalėdos ką tik praėjo, nusinešdamos imbierinių meduolių kvapą... bet saldi žiemos pasaka dar nesibaigė, nes šiandien imbiero kvapą vėl sugražinau :), virdama obuolių ir apelsinų uogienę su imbieru ir cinamonu... Kažkur skaičiau, kad sausis yra pats geriausias mėnuo virti apelsinų, augusių Viduržemio jūros pakrantėse, uogienę, nes tik žiemą jie tampa patys saldžiausi. Išviriau tris pusės litro stiklainius, tikiuosi smaguriauti (pusryčių metu) iki pavasario, kol prasidės vyšnių, braškių sezonai... Ryte juk taip gera nors sekundei prisėsti ant minkštutėlės sofos, su puodeliu balintos kavos, ar karštos arbatos ir pasisaldinti gyvenimą šaukštu namuose virtos kvapnios uogienės...

Porcijos: apie 1l 800ml uogienės
Kalorijos: 182 kcal/100g
Trukmė: 10 min. gaminti, apie 1val.30min. virti (gali skirtis)
Reikės:

1 kg (apie 7vnt.) didelių saldžių obuolių (sverti luptus ir nusėklintus),
700g (apie 4vnt.) apelsinų (sverti luptus),
600g cukraus,
2 v.š. cinamono miltelių,
1 v.š. šviežio smulkiai tarkuoto imbiero,
4 v.š. midaus nektaro (galima naudoti konjaką ar brendį),
1 a.š. druskos.

Paruošimas: Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir smulkiai supjaustykite. Apelsinus nulupkite, supjaustykite kubeliais, išimkite (jei yra) kauliukus. Į puodą sudėkite vaisius, cinamoną, imbierą ir druską, užpilkite cukrumi ir kartais pamaišydami virkite ant mažos ugnies, kol oboliai visiškai suminkštės ir taps skaidrūs (gali trukti nuo 30min. iki 1val.30min., priklausomai nuo obuolių veislės). Pabaigoje, nuėmę nuo ugnies supilkite midaus nektarą ir gerai išmaišę supilstykite į stiklainius. Šią uogienę patartina laikyti šaldytuve, nes cukraus kiekis nėra pakankamas ilgam konservavimui (mums patinka nepersaldintos uogienės). Jei norėtumėte uogienės ilgesniam konservavimui, patartina cukraus kiekį padidinti iki 1kg ir prieš supilstant stiklainius iškaitinti (sterilizuojant) verdančiame vandenyje. Skanaus!
Recepto idėjos iš kelių šaltinių: Dr.Otker (turbūt jie labai supyktų sužinoję, kad nenaudojau jų siūlomo tirštiklio ar kažko panašaus:) ir Food & Wine.
Grįžti į pradinį puslapį

3 comments:

Unknown said...

Renata, o vien tik apelsinu dzemo nesi gaminusi? Prasides tuoj apelsinu sezonas, labai noriu pasigaminti. Esu dariusi su zievelem ir citrina, na, toki kartesnio skonio- laaaabai patiko, bet pameciau recepta interneto platybese.
Aciu!

Renata said...

Virginija, aitraus ir kartesnio skonio uogienių aš nemėgstu, todėl nesu gaminusi, taip pat neplanuoju gaminti artimu metu. Apgailestauju!

Unknown said...

tuomet bandysiu sita :)

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger