January 26, 2010

Egzotiškos salotos su pankoliais ir apelsinais

Šiandien pristatau vieną egzotišką receptą su pankoliais. Tiesą pasakius Lietuvoje šios daržovės net nežinojau, čia gal skaitytojai man galėtų pakomentuoti, ar jų dabar galima įsigyti ir Lietuvoje? Galiu pasakyti, kad Italijoje pankolius naudoja visi, jie tokie populiarūs kaip maždaug agurkai Lietuvoje. Kaskart matau močiutes su pilnais maišeliais šių daržovių... Ar žinojote, kad agurkai Italijoje nėra labai naudojama daržovė? Jų galima rasti parduotuvėse, tačiau žmonės juos nelabai naudoja. Kartais įdomu lyginti šiuos šalių skirtumus... Pavyzdžiui, aš be galo džiaugiuosi atradusi Itališką vytintą kumpį, tačiau kartais pasiilgstu gero dūmu kvepiančio lietuviško šiltai rūkyto kumpio su lašinukais. Labai džiaugiuosi atradusi avinžirnius, tačiau niekur negaliu rasti paprasčiausių saulėgrąžų, ar grikių kruopų... Tokie tie atradimai ir praradimai, džiaugmai ir vargai, kaip ir visas mūsų gyvenimas. Grįžtant prie pankolių, tai yra anyžinio skonio salotinė daržovė, reikia paragauti, čia žodžiais nenupasakosiu :), tačiau gali labai patikti, arba ne :D... Mano vyras juos labai mėgsta, aš tikrai dėl jų neaukočiau agurkų :D. Pasakysiu tik tiek, kad jei kada jums į rankas paklius ši daržovė, Italijoje ją dažniausiai siūloma maišyti su citrusiniais vaisiais ir alyvuogėmis. Štai žemiau vienas tokių receptukų...
Porcijos: 2
Kalorijos: apie 205 kcal/porc.
Trukmė: apie 10 min.
Reikės:

1 vid. dydžio (apie 200g) šviežių pankolių,
2 vid. dydžio apelsinų,
1/2 vnt. raudono svogūno,
30g juodųjų alyvuogių be kauliukų,
2 v.š. tyro alyvų aliejaus,
1 v.š. balzaminio acto,
juodųjų pipirų,
druskos.
Paruošimas: Pankolį supjaustykite griežinėliais, pašalinkite centrinę sukietėjusią dalį. Apelsiną nulupkite ir nuo kiekvienos skiltelės pašalinkite baltąją plėvelę (jei nesiseka pašalinti rankomis, tiesiog apipjaustykite peiliu, video kaip tai lengviau padaryti). Svogūną supjaustykite griežinėliais. Pankolį, apelsinus, svogūną, alyvuoges sudėkite į salotinę. Apšlakstykite alyvų aliejumi ir actu, padruskinkite, papipirinkite ir gerai sumaišykite. Skanaus!
Receptas iš mūsų virtuvės.
Grįžti į pradinį puslapį

5 comments:

Forelle said...

Yra pankolių ir Lietuvoje. Pati atradau prieš pora metų, man jie labai patinka, išbandysiu ir šias salotas su jais.

Egle said...

Taip taip, mielieji išeiviai, negalvokite kad pas mus jau taip nieko ir nėra :))) Juokauju žinoma.

Nors aš pati finocchio atradau Italijoj, ruošdama vištieną su apelsinais Velykom. mmm, skanumėlis.

Renata said...

Tai šaunu tada, kad yra pirkti... ne tai, kad galvočiau, kad Lietuvoj jų nėra, bet nesmagu būtų siūlyti receptus, kuriems žmonės negautų ingredientų, tiesiog Lietuvoj būdama šios daržovės niekada nepirkau, o dabar neturiu galimybės patikrint :) Ačiū ūž pastabas!

Saule said...

O as uzsiauginau ju pati,todel rupi,kaip galima ir verta paruosti juos ir issaugoti ziemai. Busiu dekinga uz recepta

Renata said...

Aš konservų nelabai vartoju, nepatinka man jie, daug geriau šviežios daržovės. Žiemą valgome bulves, morkas, kopūstus.
O šiaip pankolius galima konservuoti acte, kaip ir kitas daržoves. Nežinau koks skonis, nes nesu ragavusi, ir taip pat neplanuoju jų konservuoti. Apgailestauju.

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger