January 09, 2010

Džiovintomis slyvomis įdaryti virtinukai

Receptukas saldžių virtinukų mėgėjams, labai greitai ir lengvai pagaminamas ir neįtikėtinai skanus. Jei pabodo paprasti varškėčiai ar miltiniai virtinukai, tai puiki alternatyva (ypač vaikams)...
Porcijos: 2 (5 virtinukai/porc.)
Kalorijos: 625 kcal/porc.
Trukmė: 30-40 min.
Reikės:

apie 10 džiovintų slyvų (saldžių ir be kauliukų),
300g bulvių,
125g miltų,
1 kiaušinio,
2 v.š. sviesto,
1 v.š. cukraus,
1 v.š. maltų džiuvėsių,
1/2 a.š. cinamono,
druskos.

Paruošimas: Slyvas užmerkite šiltame vandenyje. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir jas sutrinkite. Į trintas bulves įmuškite kiaušinį, supilkite vieną šaukštą lydyto sviesto, miltus ir suminkykite tešlą. Formuokite maždaug stalo teniso kamuoliuko dydžio kukuliukus, juos šiek tiek suplokite, į centrą dėkite mirkytą svyvą ir sukamaisiais delnų judesiais įkorporuokite taip, kad slyva liktų virtinuko viduryje. Paruoštus virtinukus dėkite į verdantį pasūdytą vandenį, virkite tol, kol jie iškils į paviršių. Keptuvėje išlydykite likusį sviestą, sudėkite džiuvėsius, cukrų ir cinamoną ir kepkite maišant, kol šį masė taps gražios auksinės spalvos, tada į keptuvę sudėkite nusunktus virtinukus ir apkepkite tol, kol jų paviršius gražiai pasidengs šraškia plutele. Patiekite su saldžiu natūraliu jogurtu, ar grietine. Skanaus!
Šį receptą gamindovo mano močiutė, tik su maltais džiovintais obuoliais ar razinomis :).
Grįžti į pradinį puslapį

4 comments:

jurga said...

hm, bulves su slyvomis atrodo gan keistai, bet idomei is tiesu idomu butu paragauti :) bet kai perskaiciau pavadinima - dziovintomis slyvomis idaryti virtinukai, iskart pamaniau jog tai bus tie virtinukai is varskes, tai manyciau jog tai dar viena ideja kad galimetu ir tuos varskinius virtinukus pasidaryti su idaru :) aciu uz geras idejas :)

Renata said...

Tos bulvės purumo duoda, šiaip jų nelabai ir jaučiasi... o štai Asta facebook'e rase, kad sekdama šiuo receptu, pasigamino kaip tik varškėčius su slyvų įdaru ir buvo skanu... jūsų idėjos manau idealios ;)

Anonymous said...

isbandyta, skonis nerealus.. suzaveta visa seima liko :)) aciu

Renata said...

Ačiū, riekės ir man vėl kada pakartoti, nes jau nepamenu skonio, žinau, kad skanu buvo :)

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger