December 27, 2009

Braškinis tiramisu' su baltuoju šokoladu

Porcijos: 6
Kalorijos: 380 kcal/porc.
Trukmė: 20min. gaminiti, mažiausiai 2val. laikyti šaldytuve
Reikės:

100g cukraus,
1/2 puodelio stiprios kavos,
200 ml vandens,
100g savoiardi sausainių,
3 kiaušinių trynių,
150g maskarponės sūrio,
100g baltojo šokolado,
300g šviežių braškių,
mėtų lapelių papuošimui.
Paruošimas: Pasiruoškite 6 dideles desertines stiklines.
Paruoškite kavos mirkalą: kavą sumaišykite su vandeniu, sudėkite cukrų ir pakaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps (apie 2min.), užvirinti nereikia. Nuimkite nuo ugnies ir truputį ataušinkite. Šiame skystyje po vieną pamirkykite savoiardi sausainius (jie labai greitai prisigeria skysčio, todėl užtenka pamerkti vos porai sekundžių) ir vienu horizontaliu
sausainių sluosniu išklokite stiklinės dugną (jei visas sausainis netelpa, perlaužkite pusiau).
Paruoškite kremą: kiaušinio trynius sumaišykite su maskarponės sūriu ir plakite (geriausia mikseriu) kol gausite vientisą masę. Kitame inde, kaitinant virš vandens vonelės ištirpinkite baltąjį šokoladą, jį sumaišykite su jau paruoštais plaktais tryniais ir maskarponės sūriu. Kelis šaukštus šio kremo užpilkite ant stiklinėje anksčiau paruoštų kavoje išmirkusių savoiardi sausainių. Viską apibarstykite smulkiai pjaustytomis šviežiomis braškėmis. Jei stiklinėje dar liko vietos, paruoškite dar vieną sluoksnį, pradėdami nuo kavoje išmirkytų sausainių, kremo ir baigdami braškėmis. Taip paruoštą desertą patartina keletą valandų palaikyti šaldytuve, kad sausainiai taptų dar minkštesni, ir kad visi skoniai dar labaiu susimaišytų. Dangiškai skanus desertas, tiesiog rekomenduoju pabandyti! Skanaus!
Recepto originalas paimtas iš knygos "I Dolci", sumažinau cukraus kiekį, nes buvo per daug saldus, dabar manau pats tas;)!
Grįžti į pradinį puslapį

No comments:

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger