December 22, 2009

Marokietiškas troškinys

Paskutiniu metu beveik visus patiekalus gaminu pagal Viduržemio jūros regiono virtuvės (Graikijos, Italijos, Ispanijos, Šiaurės Afrikos) receptūras (ačiū šioms šventėms pasidovanotai :) naujai knygai "Cucina Mediterranea"). Atradau gausybę prieskonių: šafraną (Italijoje jis visai nebrangus), kalendrą, kmynus, imbierą, kurkumą, baziliką, rozmariną ir kt., kuriuos anksčiau naudojau labai retai. Atradau spelta kviečių grūdus, nuto žirnius (avinžirnius), lęšius, kuskusą... Pradėjau dažnai naudoti ėrieną, kuri yra puikiai virškinama ir netgi privalgius riebios ant grotelių keptos mėsos nepalieka sunkumo pojūčio. Ir kaip skanu... mmm...
Vakar gaminau marokietišką troškinį su ėriena, kuriame panaudojau daugumą aukščiau išvardytų produktų ir prieskonių. Šį troškinį su vyru įvertinome kaip geriausią, pastarųjų dviejų mėnesių, mūsų virtuvės atradimą (prieš tai buvo Kalakutienos krūtinėlė su persikais), kurį tikrai gaminsime dar ne viena ir ne du kartus :)... gaminant daug pastangų įdėti nereikia, tiesa verda labai ilgai, todėl tokią vakarienę reikėtų iš anksto suplanuoti, kitaip gali tekti "naktivakarieniauti" :).
Porcijos: 2
Kalorijos: 500 kcal/porc.
Trukmė: 12 val. nuto brinkinimas, 10min. gaminimas, 2val. 15min. virimas
Reikės:

250g liesios ėrienos pjaustytos gabaliukais,
1 v.š. sviesto,
1 nedidelio smulkiai pjaustyto svogūno,
250g nekoncentruotos pomidorų tyrės,
65g brinkinto nuto (avinžirnių),
65g lęšių (brinkinti nereikia),
1 nubraukto a.š. cinamono miltelių,
1/2 a.š. imbiero miltelių,
1/2 a.š. kurkumos,
1/2 a.š. paprikos miltelių,
1 pakelis (mikroskopiški 0,13g :) šafrano,
1 v.š. kapotų petražolių,
1 v.š. maltos kalendros,
1 v.š. citrinos sulčių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
Paruošimas: Nutą užpilkite karštu vandeniu ir brinkinkite apie 12val. Dideliame puode ištirpinkite sviestą, sudėkite cinamoną, imbierą, kurkumą, papriką, truputį juodųjų pipirų ir šafraną. Leiskite prieskoniams susimaišyti (ant mažos ugnies apie 2min.). Sudėkite ėrieną, svogūną, petražoles ir kalendrą ir kepkite ant vidutinės ugnies dažnai maišant apie 10min. Mėsai ir svogūnams apkepus supilkite pomidorų tyrę, dar pakepkite apie 5min., po to įpilkite 750 ml vandens, sudėkite išbrinkusį nutą, puodą uždenkite dangčiu ir virkite apie 1val. 15min. ant vidutinės ugnies. Tada sudėkite lęšius, padruskinkite, supilkite citrinos sultis ir vėl virkite apie 45min. ant mažos ugnies. Valgykite vieną ar su duona. Skanaus!
Recepto originalas pasiskolintas iš knygos "Cucina Mediterranea".
Grįžti į pradinį puslapį

1 comment:

agne said...

As irgi nusipirkau sita knyga ir esu ja labai patenkinta:)

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger