December 11, 2009

Maskarponės sūrio pyragas su šviežiomis vyšniomis ir pieniško šokolado gabaliukais

Vysniu pyragas su maskarpones surio idaru ir sokolado gabaliukais1

Dievinu vyšnias, o ypač tas pietietiškas ir saldžias!!! Šiandien turguje ieškojau rabarbarų, bet mane sustabdė būtent jos - vyšnios. Negalėjau pro jas praeiti, o galvoje jau kirbėjo mintis, kad reikia kepti prieš keletą metų atrastą nuostabų pyragą. Tiesa, šis receptas buvo vienas pirmųjų kurį idėjau į savo virtuvės tinklaraštį. O šiandien (2010 gegužės 22 d.) vėl norėjau jį pakartoti, nes šio pyrago skonis yra nepakartojamas ir nepamirštamas. Bėda ta, kad jis kaloringas, todėl nerizikuojame juo mėgautis labai dažnai.O Jūs, ar dažnai kartojate posakį "bet kartais juk galima"? Aš stengiuosi kartoti retai, bet ir man pasitaiko, o ypač, kai receptų knygelėje yra toks geras pyrago receptas.
Saldžių vyšnių, kreminio maskarponės sūrio ir tirpstančio šokolado skonis burnoje persipina į tikrą skonio palaimą.
Jei norite tikrai skanaus pyrago, patariu prieš tai paragauti vyšnias, jei jos saldžios, tai puikiai tiks pyragui (Lietuvoje man skanios ir saldžios yra tik trešnės), o jei rūgštokos, siūlyčiau jas apipilti cukrumi (po to, kai išimsite kauliukus) ir jame palaikyti bent 12 val., o tada viską daryti pagal toliau nurodytą receptą.



Porcijos: 10
Kalorijos: 520 kcal/ porc.
Trukmė: paruošimas apie 20 min., kepimas 45 min., šaldymas mažiausiai 6 val. šaldytuve
Tešlai reikės:


4 comments:

Karolina said...

Oj koks skanus derinys ;) o vyšnios tikriausia mano uogos favoritės :)

Renata said...

Man šis pyragas, tai tarsi ledų porcija. Nežemiškai skanu!

Unknown said...

Šį pyragą kepu mamai(bus skaniausia staigmena) tik ji gyvena mažame miestely ir čia nerandu sausojo vanilinio pudingo miltelių nei kukurūzų krakmolo. Kuo dar būtų galima jį pakeisti ir ar nieko baisaus jei jo visai nedėsiu?

Renata said...

Elze, tada geriau pakeiskite bulvių krakmolu, nes jei nieko nedėsite gali būti, kad gremas blogai sustings...

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger