December 29, 2009

Vynuogėmis įdaryti mėsos kukuliukai su migdolais ir pankolio sėklomis

Patiekalas skamba gan prabangiai, tačiau pasakysiu, kad visai nesudėtinga jį pasigaminti, ypač jei ruošiate tik savo šeimai (ne futbolo komandos dydžio :). Kažkada žiūrėjau laidą apie sveiką gyvenseną. Jei rūpinatės savo sveikata ir grožiu yra greižtai patartina pasižiūrėti į savo lėkštę, ypač pagrindinių valgių metu (t.y. pietų ir vakarienės). Kad valgytumėme subalansuotą valgį, lėkštėje vienu metu turėtų būti: kažkas šilto ir kažkas šalto, kažkas spalvoto, kažkas kieto ir traškaus (pvz. riešutai), kažkas iš mėsos, kažkas iš daržovių, kažkas iš vaisių. Jei jūsų patiekalas pasižymi visomis šiomis savybėmis vienu metu, vadinasi jūs šiandien lepinate savo grožį ir sveikatą (ko per daug nebūna). Šiandien plušėjau virtuvėje sukdama galvą ką tokio itin subalansuoto galėčiau pasigaminti. Pavyko :). Vyras sakė, kad tai iki šiol geriausias jo gyvenime valgytas patiekalas (ech tie vyrai... tai taip romantiška :). Skanaus jei nuspresite pasigaminti ir jūs! Patiekiant be garnyro gali būti puikus šiltas užkandis vakarėlio pradžiai ;).

Porcijos: 2 (1 porc. - 5 vnt.)
Kalorijos: 80 kcal/vnt.(be garnyro), 720 kcal/porc. (su garnyru)
Trukmė: 15 min. paruošimas, 30 min. kepimas
Reikės:

250g maltos kiaulienos,
1 skilt. česnako,
10 vnt. (15 g) kapotų migdolų,
1/2 a.š. šviežio ar džiovinto rozmarino,
1/2 a.š. grūstų pankolio sėklų,
1 kiaušinio,
2 v.š. maltų duonos džiuvėsių,
apie 10 vnt. žalių vynuogių (geriausia naudoti vynuogių veislę be kauliukų, bet galima ir rankomis išimti),
juodųjų pipirų,
druskos.
Garnyrui reikės:
bulvių košės, mėgstamų šviežių daržovių.
Paruošimas: Į mėsą sudėkite, smulkiai kapotą česnaką, rozmariną, grūstas pankolio sėklas, kiaušinį, džiuvėsius, migdolus, druską, juoduosius pipirus ir gerai sumaišykite. Jei vynuogės su kauliukais, kiekvieną šiek tiek įpjaukite ir išimkite sėklas (višiškai perpjauti nepatartina). Iš mėsos formuokite mažus blynelius, į vidurį dėkite vynuogę ir sukamaisiais delnų judesiais (kaip lipdant sniego gniūžtes :) suformuokite kamuoliuką. Paruošus visus, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 30min. 200C temp. orkaitėje, kol paviršius gražiai pagels. Patiekite su bulvių koše ir šviežiomis daržovėmis, arba galima patiekti vienus kaip karštą užkandį vakarienės/ vakarėlio pradžiai. Skanaus!
Šis receptas, tai mūsų virtuvės bandymų vaisius.
Grįžti į pradinį puslapį

2 comments:

Gita said...

Labai džiaugiuosi išbandžiusi šį receptą, nes man tai buvo naujai atrastas skonis kuris labai maloniai nustebino mūsų šeimos narių gomurius :) Ačiū, buvo tikrai skanu!

Renata said...

Prašom Gita. Šiuo patiekalu aš dažnai vaišinu mano svečius (labai nesudėtinga pagaminti), dar pagardinu vyno padažu ir būna visai liuks :)

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger