December 18, 2009

Indiškais ryžiais įdaryti grybai


Nuo šiandien virtuvę dalinsiuosi su miela drauge - elektroninėmis maisto svarstyklėmis :), todėl tiksliai galėsiu paskaičiuoti kiekvieno patiekalo kalorijas ;) ;), argi tai ne puiki naujiena???






Kai gaminu visokius egzotiškus receptus, kartais jų skonį prisijaukinu tik po keleto bandymų. Atrodo, tai to per daug, tai to per mažai, tačiau šis patiekalas tiek man tiek vyrui patiko jau patį pirmą kartą. Nutarėm, kad šiuo patiekalu būtinai praturtinsime mūsų Kūčių stalą.
Porcijos: 2
Kalorijos: 460 kcal/porc.
Trukmė: apie 1val.
Reikės:
40g razinų,
80g ilgųjų indiškų Basmati ryžių,
15g špinatų,
8-10 bet kokių grybų didelėmis kepurėlėmis,
1 mažas svogūnas,
1/2 skiltelės česnako,
2 v.š. tyro alyvų aliejaus,
25g šiek tiek orkaitėje paskrudintų pinijos riešutų,
1 v.š. smulkintų petražolių,
1/2 v.š. maltos kalendros,
1/2 v.š. maltų kmynų,
truputis malto cinamono,
druskos,
pipirų.
Paruošimas: Razinas užpilkite karštų vandeniu ir pamirkykite apie 5min. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir nupilus vandenį, kol jie dar karšti sumaišykite su smulkintais špinatais, uždenkite puodą ir palaikykite apie 10min. Išlupkite grybų kotelius, juos smulkiai supjaustykite, ir pakepkite aliejuje kartu su smulkintu svogūnu ir česnaku, kol suminkštės. Iškepusias daržoves sumaišykite su išmirkytomis razinomis, paskrudintais riešutais ir paruoštais ryžiais, sudėkite visus prieskonius, padruskinkite, papipirinkite ir išmaišykite. Grybų kepurėlių kraštus atlenkite, kad jose tilptų daugiau įdaro. Grybų kepurėlių vidų šiek tiek padruskinkite ir prikimškite įdaru (su kaupu). Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 220C orkaitėje 30 min. Skanaus!
Receptas pasiskolintas iš knygos "Cucina Mediterranea".
Grįžti į pradinį puslapį

4 comments:

Aleksandra said...

Patiekalas tikrai skanus. Beje, pinijos riesutai yra kedro riesutai.

Renata said...

gali būti, kažkaip nesigilinau šiuo klausimu, pažiūrėjau internete, kedro riešutai atrodo šiek tiek mažesni, bet tikiu, kad skonis toks pats, nes abiem atvejais tai pušies vaisiai (tik veislės skiriasi)...

Bri said...

Aš kai esu nesveikai didelė ryžių ir grybų gerbėja (va ir šiandien pietums valgiau ryžius su keptais grybais), tai man gausiai krito į akį šis patiekalas :) Tikrai labai skaniai atrodo :)

Renata said...

Bri, jis ne tik skaniai atrodo, bet yra labai skanus, ir toks kvapnus nuo tu kalendru, cinamono, kmynu... niam :)

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger