June 03, 2010

Šviežių pupų, pavasarinių svogūnėlių ir ryžių sriuba

Kas pastebėjo mano įrašą veidaknygėje, tas žinojo, kad praeitą šeštadienį gaminau šventinę vakarienę. Norėjau nustebinti savo mielus svečius, todėl teko nemažai paplušėti virtuvėje. Du užkandžiai (šilti sumuštiniai su keptomis daržovėmis ir sumuštiniai su paprikų ir bulvių kremu), pirmas ir antras patiekalai, desertas.
Diena prasidėjo rytiniu apsilankymu turguje, kur mes paprastai perkame šviežias daržoves. Tada iškepiau pyragą, pagaminau sumuštinių užtepus, išminkiau mėsą kukuliukams ir t.t. Net nepastebėjau kaip prabėgo pusė dienos. Tokios dienos vargina, bet tuo pačiu suteikia neapsakomą džiaugsmą, ypač kai viskas praeina sklandžiai (o būtent taip ir buvo). Malonus dėmesys ir pagyros žmogų lepina ir suteikia jėgų, pasitikėjimo. Vakarienė užsitęsė iki 4 val. ryto, kartojome desertą ir ilgai plepėjome prie vyno taurės. Tą patį vakarą sulaukiau klausimo - "O kada ši vakarienė bus kartojama?", o kitą dieną įvertinimo - 10 balų. Esu labai patenkinta.

Pupu, svoguneliu ir ryziu sriuba

Šią sriubą labai mėgsta mano vyras, kuris dievina patiekalus su ryžiais. Sriuba labai aromatinga, soti ir tikrai skani. Pupų lukštenimas šiek tiek sizifiškas darbas (dubenėlis pildosi labai lėtai), bet SLOW FOOD mus žavi tuo, kad yra ne tik sveikas, bet ir skanus. Taip pat labai svarbu valgyti kuo įvairesnį maistą, o pupos greitai perauga (pas mus jau baigiasi), todėl paskubėkite pasigaminti kuo daugiau patiekalų, kol jos dar šviežios ir žalios.

Porcijos: 4

Kalorijos: apie 215 kcal/ porc.
Trukmė: apie 30 min
Reikia:
250 g pavasarinių svogūnėlių,
130 g trumpo grūdo ryžių,
100 g lukštentų pupų (su pašalinta viršutine sėklos luobele),
1 šaukštas sviesto,
1 l 250 ml daržovių sultinio,
1/4 šaukšteliai šviežių ar džiovintų čiobrelių
juodųjų pipirų,
druskos.



Paruoškite pupas. Jas išlukštenkite, sėklas nuplikykite ir nulupkite viršutinę baltą odelę nuo kiekvienos pupos sėklos.
Svogūnėlius supjaustykite griežinėliais (ne tik baltas galvutes, bet kartu ir žaliąją lapų dalį).
Puode įkaitinkite sviestą, jame pakepinkite svogūnėlius (pasilikite 2 šaukštus svogūnų laiškų pabaigai). Suberkite ryžius, juos trumpai paskrudinkite, supilkite sultinį, suberkite pupas, čiobrelius, paskaninkite pipirais, druska ir virkite 20 min. Pabaigoje suberkite likusius svogūnų laiškus ir patiekite. Skanaus!
.................ENG................

Fresh broad beans, spring onions and rise soup
Servings: 4
Calories: about 215 kcal / port.
Duration: 30 min
You need:
250 g of spring onions
130 g of short grain rice
100 g of hulled beans (with removed seed coat)
1 tablespoon of butter
1 l and 250 ml of vegetable broth
1 / 4 teaspoon of fresh or dried thyme
black pepper
salt
Prepare the beans: hull them, parboil and remove the white seed coat from each seed.
Slice the spring onions (not only the white bulbs, but also the green part).
Melt butter in a pot, fry the onions shortly (keep 2 tablespoons of spring onion green parts apart). Add the rice, toast briefly, pour the broth, add the beans, thyme, pepper, salt and cook for 20 minutes. At the end of boiling add the remaining amount of spring onions and serve promptly. Bon appetite!
.........................................
Pupu, svoguneliu ir ryziu sriuba1
................ITA................

Zuppa di fave fresche, cipollotti e riso

Porzioni: 4
Calorie: circa 215 kcal / porz.
Durata: 30 min
Hai bisogno di:
250 g di cipollotti
130 g di riso a grani corti
100 g di fave fresche mondate (occorre rimuovere la pellicola esterna)
1 cucchiaio di burro
1.25 l di brodo vegetale
1 / 4 cucchiaino di timo fresco o secco
pepe nero
sale


Preparazione delle fave: sgusciatele, sbollentatele e rimuovete la pellicola esterna da ogni fava. Affettate i cipollotti (non solo i bulbi bianchi, ma anche la parte verde).
Fondete il burro in una pentola, soffriggete brevemente i cipollotti (conservando 2 cucchiai della parte verde). Aggiungete il riso, tostatelo brevemente, versate il brodo, aggiungete le fave, il timo, il pepe, il sale e cuocete per 20 minuti. Alla fine dell’ebollizione, aggiungete la restante quantità di cipollotti e servite subito. Buon appetito!
........................................
Receptas iš žurnalo "La cucina Italiana" (italų kalba)/Recipe from the magazine "La cucina Italiana" (in italian)/Ricetta dalla rivista "La cucina Italiana" (maggio 2010, p.62).

No comments:

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger