June 22, 2010

Tiršta vištienos sriuba su daržovėmis

Būna savaičių, kai darbas darbą veja, o būna tokių, kai bedarbystė veržiasi pro langus ir duris, kad aš ir kaip jos kratyčiausi. Ši savaitė nežada nieko gero ir širdis daužosi kaip patrakusi. Kaip rasti ramybę ir stabilumą? Gal reikia keisti profesiją ir tapti virtuvės šefe? Reiks rimtai apie tai pagalvoti (smile)!
Beje, kelionę į Provansą teko atšaukti, po to, kai audros nuniokojo visą tą kraštą ir miestelius kuriuos norėjome aplankyti. Nenorėčiau matyti sudarkytų levandų laukų ir pastatų, kuriuose sklando ne rami ir linksma atmosfera, o gedulas (juk potvynio metu žuvo 25 žmonės). Bus dar tų progų...



O kol kas namuose džiovinu levandas ir rožių žiedlapius, gaminu nedidelius aromatinius maišelius ir tikiuosi, kad nėra to blogo, kas neišeina į gerą!

Vištienos sriuba su daržovėmis

O ši sriuba yra nuostabi. Joje puikuojasi vos ne visos pagrindinės daržovės, o vištienos gabaliukai yra tokie minkšti, kad net tirpsta burnoje. Sakyčiau, kad ši sriuba yra labai vyriška ir soti. Viena lėkštė sriubos (be duonos), pietų metu, numalšino alkį iki pat vakarienės.

Porcijos: 6
Kalorijos: apie 245 kcal/ porc.
Trukmė:
apie 1 val. 30 min.Ingredientai:
3 vištienos šlaunelės (600 g)
,
2 nedidelės cukinijos,
1 didelis svogūnas,
1 didelė bulvė,
2 vidutinio dydžio morkos,
120 g ankštinių pupelių,
120 g šviežių arba šaldytų žirnelių,
1 saliero stiebas,
pusė vidutinio dydžio raudonos paprikos,

kelios šakelės petražolių,
1 česnako
skiltelė,
keli šviežių bazilikų lapeliai,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
juodųjų pipirų,
druskos.


Nuo vištienos šlaunelių nulupkite odelę ir išimkite kaulus. Mėsą supjaustykite kubeliais. Puode įkaitinkite 1 l 200 ml vandens, sudėkite mėsą ir virkite apie 30 minučių.
Smulkiai supjaustykite svogūną, salierą, česnaką, petražoles ir baziliką. Griežinėliais supjaustykite morką. Kubeliais supjaustykite cukinijas, bulvę ir papriką. Nupjaukite ankštinių pupelių galiukus ir jas supjaustykite 3 cm ilgio gabaliukais.
Giliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite morkas, svogūną ir salierą, kepkite apie 2 minutes, tada sudėkite bulves ir ankštines pupeles ir vėl trumpai apkepkite. Sudėkite žirnelius ir dar keletą minučių apkepkite. Pabaigoje sudėkite papriką ir apkepkite apie 1 minutę.
Apkeptas daržoves sudėkite į prieš tai išvirtą vištienos sultinį su vištienos gabaliukais. Uždenkite ir virkite 30-40 minučių. Paskaninkite druska ir juodaisiais pipirais. Pabaigoje sudėkite petražoles, česnaką, baziliką ir cukinijas ir virkite dar apie 5 minutes. Skanaus!
.................ENG................
Chicken soup with vegetables
Servings: 6
Calories: about 245 kcal / port.
Duration: about 1 h 30 min.
Ingredients:
3 chicken legs (600 g)
2 small zucchini
1 large onion
1 large potato
2 medium size carrots
120 g of green beans
120g of fresh or frozen peas
1 celery stalk
half a medium size red bell pepper
a few sprigs of fresh parsley
1 garlic clove
few fresh basil leaves
2 tablespoons of olive oil
black pepper
salt

Remove the skin and the bones from the chicken legs. Cut meat into cubes. Heat a pot of 1 l 200 ml of water, add the meat and cook for about 30 minutes.
Finely chop the onion, celery, garlic, parsley and basil. Slice the carrots. Cut the zucchini, potato and pepper into cubes. Remove the ends of the green beans and cut them into 3 cm pieces.
Preheat oil in a deep pot, add carrots, onion and celery, cook for about 2 minutes, then add the potatoes and green beans and cook briefly. Add the peas and cook for several minutes. At the end add the bell pepper and cook for about 1 more minute.
Add all the vegetables into a chicken broth together with chicken pieces. Cover and cook for 30-40 minutes. Add some salt and black pepper. At the end add the parsley, garlic zucchini and basil and boil for 5 more minutes. Bon appetite!
.........................................
................ITA................

Brodo di pollo con verdure
Porzioni: 6
Calorie: circa 245 kcal / porz.
Durata: circa 1 h 30 min.
Ingredienti:
3 cosce di pollo (600 g)
2 zucchine piccole
1 cipolla grande
1 patata grande
2 carote di medie dimensioni
120 g di fagiolini
120g di piselli freschi o surgelati
1 gambo di sedano
mezzo peperone rosso
di medie dimensioni
qualche rametto di prezzemolo fresco
1 spicchio d'aglio
alcune foglie di basilico fresco
2 cucchiai di olio d'oliva
pepe nero
sale


Spellate e dissossate le cosce di pollo, quindi riducete la carne a cubetti. Scaldate in una pentola 1 litro 200 ml di acqua, aggiungete il pollo e cuocete per circa 30 minuti.
Tritate finemente la cipolla, il sedano, l'aglio, il prezzemolo e il basilico. Tagliate le carote. Tagliate le zucchine, le patate e il peperone a dadini. Rimuovete le estremità dei fagiolini e tagliateli in pezzi da 3 cm.
Scaldate l'olio in un tegame fondo, aggiungete le carote, la cipolla e il sedano, cuocete per circa 2 minuti, poi aggiungete le patate e i fagiolini e cuocete brevemente. Aggiungete i piselli, quindi cuocete per alcuni minuti. Alla fine aggiungete il peperone e cuocete per circa 1 minuto di più.
Aggiungete tutte le verdure nel brodo di pollo. Coprite e cuocete per 30-40 minuti. Aggiungete un pò di sale e pepe nero. Alla fine aggiungete il prezzemolo, l'agliole, le zucchine e il basilico e bolite per 5 minuti. Buon appetito!
........................................
Receptas iš žurnalo "La Cucina Italiana" (italų kalba)/Recipe from the magazine "La Cucina Italiana" (in Italian)/Ricetta dalla rivista "La Cucina Italiana" (giugno 2010, 60 pag.)

6 comments:

Meidas said...

Sita sriubyte rekomenduoju :) Tiesiog liuks!

Renata said...

Ačiū Meidai, aš visiškai Tau pritariu. Aš pati dažnai ją verdu!

Giedre said...

Oi, sriuba gavosi tikrai labai skani. Tik aš pirmiausia mėsą išviriau, o po to nuėmiau nuo kaulo ir supjausčiau.

Renata said...

Giedre, taip, ši sriuba man nerealiai skani. Jei Jums patogiau pjaustyti virtą mėsą, taip ir darykite, praktiškai jokio skirtumo tame nėra, tiesiog man nelabai patinka terliotis su šlapia mėsa, todėl aš supjaustau prieš virimą, bet Jūsų atveju susitaupo vienas kitas gabalėlis mėsos, kuris paprastai lieka prilipęs prie kaulo :)

Dada said...

Labai skani sriuba. Niam niam :)

Renata said...

Dada, ačiū.

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger