March 15, 2010

Vaisiniai kokteiliai (braškinis ir avietinis)

Šią savaitę tik stebiu plušančius "kolegas" kituose virtuvės bloguose, tiek skanumynų pasiūlė, kad net pati jau pradedu ilgėtis namų ir virtuvės... Viešėdami svečiose šalyse mes mėgstame paragauti tos šalies patiekalų, pavyzdžiui, kaip nepabuvoti Veinoje ir nesuvalgyti (nors visą suvalgyti sunku) jų tradicinio "schnitzel" (žr. nuotrauką žemiau). Šio patiekalo tikrai nebandysiu atkartoti namuose, tačiau paragauti buvo verta (net nenoriu galvoti kiek jame buvo kalorijų, nors ir viso nesuvalgiau :). O kelias dienas pietums valgėme nuostabaus skonio vištienos salotas su vaisiais (nuotraukos nepadariau), kurias būtinai pabandysiu pasidaryti ir namuose. Jei pavyks, pasidalinsiu ir su Jumis.
Vienoje labai gražu, bet šalta, šiuo metu nerekomenduočiau čia važiuoti. Savaitgalį aplankėme "Belvedere" rūmus (žr. nuotrauką žemiau), tačiau vėlgi, fontanai neveikia, žolė parudavusi, gyvatvorės užmigę žiemos miegu... o jei taip vasarą... Labai rekomenduoju aplankyti viršutinę pilies dalį (kaip tik ji matosi nuotraukoje viršuje), kurioje yra didžiulė kolekcija garsių meninikų tapybos darbų, ir jau Vienos simboliu tapęs, auksu ir sidabru dengtas, Gustav Klimt paveikslas "The kiss" (žr. nuotrauklą žemiau). Bet mano manymu, ir kiti Gustav ir kitų meninkų kūriniai nė trupučio neatsilieka savo grožiu. Jei kada pasitaikys proga, aplankykite patys ir įvertinkite.
Vasarėle vasarėlė, kur tu? Jau taip jos pasiilgau... Jau svajoju kaip kiekvieną rytą darysiu saldžius sumuštinius su daugybę uogų ir užsigersiu šviežių uogų sultimis, ar vaisiniais kokteiliais. Neseniai nusipirkau lietuvišką (aut. švedė Sylvia Danielsson) knygą "Vaisiai, uogos ir daržovės". Joje tiek daug skanių ir sveikų vasariškų užkandžių, salotų ir desertų pasiūlymų, kad greitai ši knyga taps mieliausia vasaros drauge ir pagalbininke. O bandydama pati, pasiūlysiu ir Jums. Taigi besvajodami (abu :) apie vasarą, praeitą savaitę jau gurkšnojome dviejų rūšių vaisinius kokteilius... mmmm... vasarėle vasarėle...
Braškinis kokteilis su sezamo sėklomis
(nuotraukoje dešinėje)
Porcijos: 2 didelės stiklinės
Kalorijos: apie 300 kcal/porc.
Trukmė: 10 min.
Reikės:
500g šviežių braškių,
1 gerai sunokusio banano,
1/2 žaliosios citrinos (laimo) sulčių,
1 v.š. medaus,
150ml lieso saldinto vanilinio jogurto,
2 v.š. sezamo sėklų,
3 gabalėliai ledo.
Paruošimas: Visus ingredientus sudėkite į elektrinį plaktuvą (smulkintuvą) ir gerai susmulkinkite. Puoškite šviežių mėtų lapeliais, braškių ar žaliosios citrinos griežinėliais. Skanaus!
Avietinis kokteilis(nuotraukoje kairėje)
Kadangi mano vyras yra alergiškas šviežioms braškėms, sau gaminant braškinį kokteilį, vyrui gaminu avietinį, kuris skoniu turbūt net pralenkia mano braškinį... Mes šiuos kokteilius praminėme broliukais kokteiliukais. Jei nežinote kurio norite, išbandykit abu!
Porcijos: 1 didelė stiklinė
Kalorijos: apie 315 kcal/porc.
Trukmė: 10 min.
Reikės:
250g šviežių aviečių,
1/2 žaliosios citrinos (laimo) sulčių,
3 v.š. medaus,
150ml lieso pieno (labai skanu su sojų pienu),
2 gabalėliai ledo.
Paruošimas: Uogas sutrinkite su medumi, įmaišykite žaliosios citrinos sultis. Po truputį pilkite pieną (jokiu būdu nepilkite citrinos sulčių ant pieno, nes rūgštis pieną sutrauks į varškę). Vaisių ir pieno mišinį ir ledą sudėkite į elektrinį plaktuvą (smulkintuvą) ir gerai susmulkinkite. Puoškite šviežių mėtų lapeliais, šviežiomis uogomis ar žaliosios citrinos griežinėliais. Skanaus!
.................ENG................
Strawberry cocktail with sesame seeds
(see in picture on the right side)
Servings: 2 large glasses
Calories: about 300 kcal / port.
Duration: 10 minutes.
You need:
500g (3 1/3 cups) of fresh strawberries
1 banana
a juice of 1 / 2 lime
1 tablespoon of honey
2/3 of cup of sweetened low-fat vanilla yogurt
2 tablespoons of sesame seeds
3 cubes of ice
Preparation: Put all ingredients into an electric mixer and mix well. Serve with fresh mint leaves, strawberries or sliced lime. Bon appetite!
Raspberries cocktail
(see in picture on the left side)
Servings: 1 large glass
Calories: about 315 kcal / port.
Duration: 10 minutes.
You need:
250g (1 cup) of fresh raspberries
a juice of 1 / 2 lime
3 tablespoons of honey
2/3 of cup of low-fat milk (delicious with soy milk)
2 cubes of ice
Preparation: Crush berries and mix with honey, then add the lime juice. Slowly add the milk (in any way do not pour lemon juice on a milk, because acid would transform milk into curd). Pour fruit and milk mixture and the ice into an electric mixer and mix well. Serve with fresh mint leaves, fresh berries or sliced lime. Bon appetite!
........................................
.................ITA................
Cocktail di fragole con semi di sesamo
(vedi foto a destra)
Porzioni: 2 bicchieri di grandi dimensioniCalorie: circa 300 kcal / porz.Durata: 10 minutiHai bisogno di:500g di fragole fresche1 bananasucco di 1 /2 lime1 cucchiaio di miele2 /3 di tazza di yogurt alla vaniglia2 cucchiai di semi di sesamo3 cubetti di ghiaccioPreparazione: Mettere tutti gli ingredienti in un mixer elettrico e mescolare bene. Servire con foglie di menta fresca, fragole o lime a fette. Cin cin !
Cocktail di lamponi
(vedi foto a sinistra)
Porzioni: 1 bicchiere grandeCalorie: circa 315 kcal / porz.Durata: 10 minutiHai bisogno di:250g di lamponi freschisucco di 1 /2 lime3 cucchiai di miele2 /3 di tazza di latte scremato (delizioso con latte di soia)2 cubetti di ghiaccioPreparazione: Mescolare i lamponi con il miele, quindi aggiungete il succo di lime. Aggiungete lentamente il latte (non versare il succo di limone nel latte per evitare che quest'ultimo si inacidisca). Mettere il tutto insieme al ghiaccio in un frullatore e mixare bene. Servire con foglie di menta fresca, frutti di bosco freschi o lime a fette. Cin cin!
.........................................
Receptas iš knygos "Vaisiai, uogos ir daržovės" (66 psl.) ir iš mūsų vaizduotės/Recipe from the book "Vaisiai, uogos ir daržovės" (in lithuanian) and from out kitchen/Ricetta dal libro "Vaisiai, uogos ir daržovės" (in lingua lituana) e dalla nostra cucina.
Grįžti į pradinį puslapį/Return to the main page/Ritorna alla pagina principale

3 comments:

Žalia Varna said...

Ooo, kaip čia skanu... Laukiu nesulaukiu šviežių uogų sezono :) Pati kol kas plaku kokteilius iš to, kas yra po ranka - obuolys, bananas, sojos pienas, riešutai... Labai neblogas dalykas pusryčiams :)

Renata said...

Visiškai pritariu... kad ir kokius vaisius suplaktum, skonis visad būna nuostabus, o ir vitaminai kasdien reikalingi...

Judita said...

Būtinai pabandysiu :) iki šiol rytais vietoj pusryčių gėriau Gražuolę. Skanu ir sveika.

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger