June 17, 2010

Pyragėlis su vulkanine skysto šokolado širdele

Svetainę La Tartine Gourmande kuria ir ją nuolat atnaujina Bostone (Amerikoje) gyvenanti prancūzė Béa. Ji ne tik rašo straipsnius maisto tema, bet ir dirba kaip laisvai samdoma maisto fotografė, stilistė ir naujų receptų kūrėja. Šiuo metu ji rašo knygą, kuri pasirodys kitais metais. Nekantrauju kada ją galėsiu įsigyti ir peržiūrėti. Béa svetainė mane įkvepia. Nuotraukos tokios švelnios ir gražios, dvelkia subtilia romantika ir gaiva. Autorė neabejinga gamtai (natūraliems kaimiškiems gamtovaizdžiams), ekologiškuose ūkiuose užaugintiems maisto produktams ir estetikai. Jaučiuosi pakylėta kiekvieną kartą, kai peržiūrinėju jos svetainę, ir jaučiuosi pagerbta, kad galiu išbandyti Béa receptus.

Muskovado cukrus

Šio pyragėlio gaminimo procesas labai trumpas ir lengvas, bet surasti jam reikalingus ingredientus yra pakankamai sudėtinga. Jei nesate gurmanas, ir namuose neturite reikalingų produktų - Muscovado cukraus (nuotrauka viršuje), tahini (sezamų pastos), sorų miltų, tada būtinai siūlau apsilankyti "Sveikų produktų" (ar kitoje panašioje) parduotuvėje. Po ilgų ieškojimų, mes visus produktus radome tik "BIO" parduotuvėje (išskyrus cukrų, kurį netikėtai pastebėjome dideliame prekybos centre). Taigi jei netingite palankstyti ieškant reikalingų produktų, tikrai rekomenduoju šiuos prancūziškus pyragėlius su DAR skystu šokoladu viduryje. Skonis pasakiškas (į jus kreipiasi ta, kuri šiaip jau nemėgsta juodojo šokolado), taigi labai rekomenduoju!

Šokoladinis pyragėlis1

Porcijos: 2
Kalorijos:
apie 455 kcal/ porc.
Trukmė:
apie 20 min.Ingredientai:

70 g juodojo šokolado (būtinai kuriame yra ne mažiau kaip 70% kakavos),
2 šaukštai su kaupu tahini (sezamų pastos),
2 dideli kiaušiniai,
1 šaukštas su kaupu (30 g) Muscovado cukraus,
žiupsnelis jūros druskos,
1 nubrauktas šaukštas sorų miltų,
2 gabaliukai juodojo, pieniško ar baltojo šokolado.

Orkaitę įkaitinkite iki 230°C temperatūros.
Vandens vonelėje ištirpinkite tahini kartu su 70 g juodojo šokolado. Tahini patariu prieš tai sutrinti šaukštu ar šakute, taip jis greičiau ištirps.
Į dubenį sudėkite Muscovado cukrų, jei jame yra didelių gabaliukų, juos taip pat patariu prieš tai sutrinti šaukštu ar šakute. Įmuškite kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos ir viską išplakite (geriausia elektriniu plakikliu), kol plakinio tūris dvigubai padidės (iki putų).
Į masę sudėkite tirpintą šokoladą ir tahini, suberkite sorų miltus ir lėtai maišykite, kol masė taps tolygi.
Pasiruoškite du nedidelius apie 100 ml talpos keraminius kavos puodelius (galite naudoti ir kitokius nedidelius indus ar formeles). Trečdalį masės sukrėskite į puodelius, tada į kiekvieną puodelį įdėkite po gabaliuką šokolado (juodojo, pieniško ar baltojo: pasirinkite pagal savo skonį), užpilkite likusiu plakiniu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 10-15 minučių. Kuo ilgiau kepsite, tuo pyragėlio viduryje liks mažiau skysto šokolado. Mums labiau patinka skystesni., todėl aš kepiau vos 10 minučių. Galite patiekti tiek karštus, tiek atvėsusius. Skanaus!

Šokoladinis pyragėlis
.................ENG................
Chocolate Volcano Cake

Servings: 2
Calories: about 455 kcal / port.
Duration: 20 min.
Ingredients:
70 g dark chocolate (necessarily not less than 70% cocoa)
2 heaped tablespoons of tahini (sesame paste)
2 large eggs
1 heaped tablespoon (30 g) of Muscovado sugar,
pinch of sea salt
1 level tablespoon of millet flour
2 little pieces of black, milk or white chocolate
Preheat oven to 230 ° C temperature.
Place the tahini together with 70 g of the dark chocolate in a bowl and melt them over a pot of simmering water. Before melting a tahini, I would advise to crush it with a spoon or fork (like this it will melt faster).
Add the Muscovado sugar in a bowl, crush it with spoon if there are big pieces. Add the eggs, a pinch of salt and beat (preferably with an electrical mixer), until the volume of the batter will increased twice.
Pour the melted chocolate and tahini into a batter, add the millet flour and stir slowly until it will become homogeneous.
Prepare two small (about 100 ml capacity) coffee/tea cups (you can use other small dishes or molds). Pour one third of the batter, then place a slice of chocolate (dark, milk or white: choose according to your taste) into each cup, pour the remaining batter and bake in the oven for 10-15 minutes. The longer you bake, less liquid chocolate will remain. We like more liquid ones, so I was baking for 10 minutes only. You can serve hot or cold. Bon appetite!
.........................................
Šokoladinis pyragėlis1
................ITA................
Moelleux al cioccolato

Porzioni: 2
Calorie: circa 455 kcal / porz.
Durata: 20 min.
Ingredienti:
70 g di cioccolato fondente (necessariamente con non meno del 70% di cacao)
2 cucchiai colmi di tahini (pasta di sesamo)
2 uova grandi
1 cucchiaio colmo (30 g) di zucchero Muscovado
1 pizzico di sale marino
1 cucchiaio di farina di miglio
due piccoli pezzi di cioccolato fondente, al latte o bianco

Preriscaldate il forno a 230 ° C di temperatura.
Ponete la tahini insieme ai 70 g di cioccolato fondente in una ciotola e fondeteli a bagnomaria. Consiglierei, prima di sciogliere la tahini, di schiacciarla con un cucchiaio o una forchetta (così da farla sciogliere più velocemente).
Versate lo zucchero Muscovado in un’altra ciotola, premetelo con un cucchiaio se ci sono pezzi grossi. Aggiungete le uova e un pizzico di sale e battete il tutto (preferibilmente con un mixer elettrico), fino a quando il volume non raddoppierà.
Incorporate il cioccolato fuso e la tahini, aggiungete la farina di miglio e mescolate lentamente fino ad ottenere un impasto omogeneo.
Preparate due tazze da caffè / tè di piccole dimensioni (capacità di circa 100 ml). Versate un terzo dell’impasto, quindi collocate una fetta di cioccolato (fondente, al latte o bianco: scegliete secondo il vostro gusto) in ogni tazza, versate l'impasto rimanente e cuocete in forno per 10-15 minuti. Più la cottura è lunga e meno il cioccolato si liquefarà. Noi preferiamo un cioccolato più liquido, quindi abbiamo lasciato cuocere per 10 minuti. Potete servire la moelleux calda o fredda. Buon appetito!
........................................

Receptas iš La Tartine Gourmande/Recipe from La Tartine Gourmande/Ricetta dal sito La Tartine Gourmande.

12 comments:

Egle said...

Čia beveik tradiciniai molten cake. Tik žinoma, tradiciniai būna be tahini, su paprastais miltais ir be muscovado cukraus. AŠ šį receptą irgi buvau nusižiūrėjusi :))


Tisa, jei lietuvaičiai pradės tavęs klausinėti, gali drąsiai sakyti, kadm uscovadoyra pirkti Vilniaus 'Marks & Spencer', tahini - "Sveikuose produktuose", o sorų miltų, jei atvirai niekur nemačiau ;)

Renata said...

Ačiū Egle, būtent čia tie patys pyragėliai, čia manau kaip pavadinsi, taip nepagadinsi...tu kaip visad man labai padedi su produktų radimu Lietuvoje, nors įtariu, kad Vilniuj visko daugiau negu čia pas mus :)... čia labai nuvertinamas importas ir propoguojami vietiniai produktai, tai kartais būna tikrai sunku su egzotiškesniais ingredientais...

Renata said...

Beje Egle, aš norėjau kepti "kokosinius bučinukus", bet pagalvojau, kad kažkur jau mačiau tą receptą, ogi žiū... tu juos kepei motinos dienai ;) reiks ir juos išbandyti, jie taip simpatiškai atrodė, bet vis pamirštu nusipirkti kokosų drožlių :)...

egidija said...

šiaip parduotuvėse mačiau pardavinėja sorų kruopas, tai gal jas galima kokiu malūnėliu susimalti, va ir miltai, prašau :)

Renata said...

Egidija, manau laisvai galima jas sumalti kavamale, o ypač, kai tai ne pagrindinis ingredientas, juk tik nubraukto šaukšto reikia...blogiausiu atveju galima keisti paprastais miltais...

Egle said...

Renata, taigi nėr už ką ;) Argi čia sunku? Bent jau man - ne ;) Nesistebiu, kad nerandi ir IT ko nors :) Keistuoliai jie su tokia politika, kita vertus, kiek pas jus ir taip gėėėėrio yra ;)

Nepamenu ar klausiau, bet kurioj tu IT vietoj gyveni?

O kokosinukus, aha, kepiau. Biškiuką laimo iš akies padauginau :)) Bet nieko, skanūs ir geri buvo.

Alma said...

Jo jo..ir aš esu ne kartą visiems kartojusi, kad LT galima visokių egzotiškų ir mažiau tokių dalykų rasti, nei pas mus Airijoje, kur šiuo metu gyvenu. O dar plius šioje šalyje gilių maisto tradicijų nėra. Ką ten gilių...sunku jas apskritai rasti. Sostinėje galbūt visko greičiau ir daugiau rasčiau, bet mažesniame mieste jei jau reikia ką nors rasti, tai reikia aplakstyti visus airiškus ir britiškus prekybų centrus, o paskutinis išsigelbėjimas būna sveikuolių parduotuvės, kuriuose pvz sorų miltų kie nori, tiek imk, bet daug ko apskritai nerandu:( Taip, kad jūs diaugitės, kad esate LT ir ITA;))
Va..įterpiau savąjį trigrašį ir išsiliejau:)

Renata said...

Egle, gyvenu Milane, didelis miestas, tai vien dėl to, norint, galima visko rasti (kaip Vilniuje), jei nesiseka paprastose parduotuvėse, tada yra visokių specializuotų, tik aš dažniausiai neprisiruošiu į jas trenktis...
Alma, tikra tiesa, mažas miestelis labai apriboja, mano tėvai Biržuose gyvena, tai pamenu, kad kai grįždavavau iš didmiesčio jausdavausi šiek tiek pasimetusi, atrodydavo, kad nieko nėra ("įpratimas, blogiau už prigimimą"), bet kai pagalvoju apie savo močiutės pasakojimus apie ką jie valgė karo metais, praeina tokios mintys :D. Gero savaitgalio!

Anonymous said...

Pries metus Paryziuje teko tai ragauti!
Po to laiko skanesnio deserto nesu valgius!!
Aaaa, aciu aciu aciu uz recepta!
Nekantrauju ismeginti!!!

S.

Renata said...

Kaip tik vakar dar kartą kepiau... Daugiau kaip mmmmmmmm nieko negaliu pridurti :D.

Anonymous said...

Einu i parduotuve, gala gausiu, bet rasiu visus ingridientus :D

P.S. puikus tinklapis!

Sandra

Renata said...

Sėkmės Sandra ir ačiū už komentarą ;)

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger