February 01, 2010

Pasakiška caffè-latte

Man labai patiko pasakiško karšto šokolado prieskonių piene gama, todėl lygiai taip pat, tik su espresso kava sumaišytas pienas, tapo nuostabia caffè-latte. Suprantama energetine verte, tai daug lengvesnis gėrimas, ir vienos porcijos kiekis daug didesnis. Šiuo gėrimu, manau, galima mėgautis kur kas dažniau nei karštu šokoladu...
Porcijos: 1
Kalorijos: apie 195 kcal/porc. saldintos kavos, apie 163 kcal/porc. nesaldintos kavos
Trukmė:
apie 30min.
Reikės:
250 ml nenugriebto pieno,
1 vnt. žvaigždėtojo anyžiaus,
3 vnt. (maždaug 1,5cm ilgumo) cinamono lazdelių,
1 gabaliuko (maždaug 1cm ilgumo) vanilės ankšties,
1 v.š.kapotų skrudintų migdolų,
30ml espresso kavos,
2 a.š. rudojo cukraus (jei norite nesaldintos kavos, cukraus galite ir nenaudoti),
žiupsnelis kakavos miltelių papuošimui (nebūtinai).
Paruošimas:
Migdolus susmulkinkite peiliu, juos keletą minučių paskrudinkite orkaitėje. Pieną supilkite į prikaistuvą. Į jį įmeskite vieną žvaigždėtąjį anyžių (radau pirkti arbatos skyriuje), kelias cinamono lazdeles (jei ilgos pakaks ir vienos), per pusę perpjautą (išskleistą) vanilės ankšties gabaliuką ir skrudintus migdolus. Pieną šildykite ant mažos ugnies ir išjunkite prieš pat užvirimą. Prikaistuvą uždenkite dangteliu, ar lėkštute ir palikite apie 20min. pastovėti. Kai pienas įgaus prieskonių skonį, jį perkoškite per sietelį, pašalindami prieskonių ir riešutų gabaliukus. Pieną vėl supilkite į prikaistuvą, supilkite espresso kavą, sudėkite cukrų ir pašildykite (užvirinti nereikia). Kad namų salygomis gautumėte kavos putelę, kelis šaukštus paruoštos kavos atskirkite į gilų indą ir plakite kiaušinių plakimo šluotele, ar elektriniu plakikliu, kol gausite gražias putas. Kavą supilkite į puodelį, ant viršaus sukrėskite pieno putas, apibarstykite žiupsneliu kakavos miltelių (nebūtinai) ir gardžiuokitės saldžia palaima! Man laaaabai patiko šis caffè-latte variantas.
Recepto idėja iš knygos "365 idee in cucina".
Grįžti į pradinį puslapį

3 comments:

daiva said...

jau isgeriau,net putas pavyko isgaut,tik vietoj to anyziaus,dejau kardamono,laaabai patiko.Aciu uz recepta!!!

Renata said...

:) o aš kardamono Italijoje niekur nerandu :(, reiks gal paieškot kokios indiškos parduotuvės... pabandyk kada ir su žvaigždėtuoju anyžiumi, žinok, tikrai skonis ypatingai geras, rekomenduoju (gaunamas tik lengvas anyžiaus aromatas)! ech, net vėl įsinorėjau, reik eit ir man užsikaisti :)

Anonymous said...

Tikrai pasakiska kava,geriam dabar beveik kasdien!!!
Labai aciu uz recepta!!!!

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger