February 01, 2010

Pasakiškas karštas šokoladas

Vakar Milane buvo diena be automobilio. Smagu žiūrėti visiškai sustabdytą eismą, o gatvių viduriu, įprastus sekmadieninius krosiukus bėgiojančius žmones... Taip pat nepaisant stingdančio šaltuko, gatves pripildė daugybė pamišusių (be rankų, ant vieno rato ir pan.) ir normalių :) dviratininkų... Tai buvo tikra atgaiva šiame dideliame ir automobilių kamščiais nuolat perkimštame mieste. Šitaip valdžia bando spręsti smogo problemą, nes ypač šaltos žiemos periodu, kai nei lyja, nei sninga, smogas itin sutankėja ir pradeda dusinti žmones. Mes laukiame pavasario, kai truputuką atšilęs oras leis labiau pasidžiaugti diena be automobilio, ir kai išsinuomavę dviračius riedėsime lydimi šilto vėjelio ir bučiuojami saulės spindulių, štai tada tikrai bus šaunu. O vakar mes aplankėme tik sendaikčių turgų, tokio milžiniško nebuvau dar niekur mačiusi, tikras rojus Vintage stilių mėgstantiems ir ne tik...
Sušalę ir sugrįžę į namus, nusprendėme pasigaminti puodelį karšto šokolado, kvepiančio anyžiumi, cinamonu, vanile ir migdolais... Drąsiai galiu teigti, kad tai buvo skaniausias mano gyvenime ragautas karštas šokoladas!!! O šokoladui naudotas, prieskoniais pagardintas pienas (repectas žemiau) puikiai tiks ir iškirtinės caffè-latte paruošimui. Šiuo šokoladu taip norėtųsi mėgautis kasdien, tačiau vanilės ankštys yra ganėtinai brangios, todėl jį siūlau gaminti tik tada, kai atrodo, kad blogiau būti negali, o išgėrę suprasit, kad negali būti geriau :). Žinau, kad ne visad tokie banalūs dalykai gali išgelbėti, tačiau visad verta pabandyti!
Porcijos: 2
Kalorijos: apie 215 kcal/porc.
Trukmė:
apie 30min.
Reikės:
250 ml nenugriebto pieno (norėdami tiršto, tikro šokoladiško gėrimo, vietoj paprasto pieno galite naudoti nesaldintą kondensuotą pieną),
1 vnt. žvaigždėtojo anyžiaus,
3 vnt. (maždaug 1,5cm ilgumo) cinamono lazdelių,
1 gabaliuko (maždaug 1cm ilgumo) vanilės ankšties,
1 v.š.kapotų skrudintų migdolų,
50 g pieniško šokolado.
Paruošimas:
Migdolus susmulkinkite peiliu, juos keletą minučių paskrudinkite orkaitėje. Pieną supilkite į prikaistuvą. Į jį įmeskite vieną žvaigždėtąjį anyžių (radau pirkti arbatos skyriuje), kelias cinamono lazdeles (jei ilgos pakaks ir vienos), per pusę perpjautą (išskleistą) vanilės ankšties gabaliuką ir skrudintus migdolus.
Pieną šildykite ant mažos ugnies ir išjunkite prieš pat užvirimą. Prikaistuvą uždenkite dangteliu, ar lėkštute ir palikite apie 20min. pastovėti. Kai pienas įgaus prieskonių skonį, jį perkoškite per sietelį, pašalindami prieskonių ir riešutų gabaliukus. Vėl supilkite į prikaistuvą, sudėkite smulkiai sulaužytą šokoladą ir ant mažos ugnies, nuolat maišant, šildykite kol šokoladas visiškai ištirps. suprantama patiekite karštą. Galima patiekti su plakta grietinėle. Skanaus!
Receptas iš knygos "365 idee in cucina".
Grįžti į pradinį puslapį
 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger