February 22, 2010

Pilno grūdo makaronai su šparagais ir fetos sūriu

Pilno grūdo makaronai yra labai naudingi žmogaus organizmui. Jie pagaminti iš rupių miltų, kuriuose išlieka visos vertingos pilno grūdo luobelės (sėlenos), kai iš paprastų (aukščiausios kokybės) miltų jos yra tiesiog pašalinamos.
Sėlenose gausu įvairiausių vitaminų, biologiškai veiklių skaidulinių, mineralinių medžiagų ir kt.  (plačiau).
Mes šiuos makaronus išbandėme visai neseniai ir jie mums labai patiko. Manau, jais nuo šiol dažnai keisime paprastus makaronus, nes jie ne tik labai skanūs, bet ir daug sveikesni, o sumaišius su šviežiais šparagais ir fetos sūrio yra gaunamas nuostabiai skanus ir sotus vegetariškas pirmasis patiekalas.


Pilno grūdo makaronai su šparagais ir fetos sūriu

Porcijos: 2
Kalorijos: apie 580 kcal/ porc.
Trukmė:
apie 30 min.
Reikės:
200 g pilno grūdo makaronų,
300 g šviežių šparagų,
1 šaukštas. sviesto,
2 vidutinio dydžio pavasarinių svogūnėlių (galima keisti porais),
1 šaukštelis šviežio tarkuoto imbiero (nebūtinai),
100 g  fetos sūrio,
juodųjų pipirų,
druskos.

Šparagų kotelius nuskuskite, juos supjaustykite šiaudeliais ir virkite garuose (geriau) ar pasūdytame vandenyje apie 7-10 minučių. 
Taip pat pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus al dente (nepervirkite). Makaronus ir šparagus galite virti kartu, o po to nukošti.
Keptuvėje išlydykite sviestą, jame apkepkite tarkuotą imbierą, tada sudėkite smulkiai sukapotus pavasarinius svogūnėlius ir kepkite tol, kol svogūnėliai suminkštės. 
Sudėkite virtus šparagus ir trumpai apie 1-2 minutes apkepkite. Paskaninkite juodaisiais pipirais.
Nuimkite nuo ugnies, sumaišykite su virtais makaronais. 
Sudėkite į lėkštes ir pagardinkite kubeliais supjaustytu fetos sūriu. 
Jei norite, sūrį galite sudėti kartu su šparagais, tada jis ištirps ir taip gausite baltą kreminį padažą. Skanaus!

....................ENG................
Full-grain Pasta with Asparagus and Feta Cheese
Servings: 2
Calories: about 580 kcal / port.
Duration: about 30 minutes
You need:
200g (1 ½ cup) of full-grain macaroni
300g (10.5 oz.) of fresh asparagus
1 tablespoon of butter
2 av. size spring onions
1 teaspoon of fresh grated ginger
100g (3.5 oz.) of feta cheese
black pepper
salt

Clean asparagus stalks, chop them into few centimeters sticks, cook them in the steam (preferably) or salted water for about 7-10 minutes. Boil pasta “al dente” (do not overcook) in a salted water. Melt some butter in a frying pan, add a pinch of black pepper, grated ginger, and finely chopped spring onions and cook till onion gets soft. Add cooked asparagus, cook for some minutes to mix flavors. Remove from heat, mix with the boiled macaroni. Put into plates and sprinkle with diced feta cheese. If you want, you even can melt a feta cheese when you cook asparagus. Bon appetite!
.............................................
....................ITA................
Pasta di farro con asparagi e feta

Porzioni: 2
Calorie: circa 580 kcal / porz.
Durata: 30 minuti circa
Hai bisogno di:
200g di pasta di farro
300 g di asparagi freschi
1 cucchiaio di burro
2 cipollotti freschi di medie dimensioni
1 cucchiaino di zenzero fresco grattugiato
100g di formaggio feta
pepe nero
sale

Pulire i gambi degli asparagi, tritarli in bastoncini di pochi centimetri, cuocerli al vapore (preferibilmente) o in acqua salata per circa 7-10 minuti. Cuocere la pasta "al dente" (non scotta) in abbondante acqua salata. Sciogliere il burro in una padella, aggiungete un pizzico di pepe nero, lo zenzero grattugiato e i cipollotti tritati e fate cuocere finché questi ultimi diventa no morbidi. Aggiungere gli asparagi cotti, cuocere per alcuni minuti per mescolare i sapori. Togliere dal fuoco e incorporare la pasta. Servire nei piatti e cospargete con la feta tagliata a dadini. Se volete, potete sciogliere la feta in padella insime con asparagi e cipollotti. Buon appetito!
............................................

Receptas iš mūsų virtuvės/ Recipe from our kitchen/ Ricetta dalla nostra cucina.
Grįžti į pradinį puslapį/Retun Home/Ritorna alla pagina principale

4 comments:

Anonymous said...

looks very tasty :)

Žalia Varna said...

Ech... Kaip aš Tau pavydžiu, kad gyveni Italijoje! Nuoširdžiai ir baltai. Ateity, pabaigus mokslus, ir aš norėčiau gyventi kažkur, kur šilta, netoli Viduržemio jūros, kur kiaurus metus auga daržovės ir vaisiai, ir visada (ar bent beveik visada :)) būna šilta... Ech... Aš Tau tikrai labai pavydžiu :))

Renata said...

o aš pacituosiu vieną liaudies išmintį, kad gerai ten, kur mūsų nėra :). Milane jūros tikrai nematyti, mes skundžiamės užtertu oru, smogu ir apniukusi dangumi :)bet, žinoma, džiaugiamės šiluma (ypač kai pamatome kiek Lietuvoje sniego). O visa kita, toks pat gyvenimas su problemomis ir džiaugsmais... tikiuosi, kad pabaigus mokslus galėsi pasidžiaugti ir svečios šalies teikiamais malonumais ir vargais (kurių tau nelinkiu).

Unknown said...

Pabandysiu pasigamint siandien. Uzsimaniau sparagu. Niekada nesu net valgius ju, bet prisiminiau, kaip Julia Roberts juos skaniai su pasimegavimu valge filme ''Valgyk.Melskis.Mylek''. Beje, Italijoje:)Tad lekiu i turgeli ir meginsiu susirast fetos, sparagu o vietoj tu pilno grudo, panaudosiu kazkokius italiskus spalvotus makaronus. Manau, kad tiks:)

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger