July 08, 2020

Vasariškas kuskusas

Šis kuskusas puikus. Toks paprastai nepaprastas, nes kuskusą brinkinu šviežiai spaustose salierų sultyse (todėl jis žalsvos spalvos), gardinu keptomis daržovėmis, avietėmis ir pistacijomis. Dieviška kombinacija, pabandykite.




Salierų kuskusas su keptomis daržovėmis, 
avietėmis ir pistacijomis

Porcijos: 2 
Trukmė: maždaug 1 val.
Ingredientai:


Kuskusui:
200 g kuskuso kruopų,
1 šaukštas tyro alyvuogių aliejaus,
šviežiai spaustų 1 lapinio saliero sulčių,
žiupsnelis druskos

Keptoms daržovėms:
250 g vyšninių pomidorų,
1 baklažanas,
2 nedideli svogūnai,
2 skiltelės česnako,
1 šaukštas tyro alyvuogių aliejaus,
1 šakelė mairūnų arba čiobrelių,
žiupsnelis druskos

Pabaigai:
150 g šviežių aviečių,
30 g lukštentų nesūdytų pistacijų

Orkaitę įkaitinkite iki 200°C.

Į kepimo indą sudėkite kubeliai supjaustytą baklažaną, rupiai supjaustytą svogūną, vyšninius pomidorus ir česnakų skilteles. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, paskaninkite šviežiais mairūnais (ar ba čiobreliais) ir druska. Kepimo indą uždenkite ir kepkite orkaitėje maždaug 30 min su dangčiu ir dar 10 min. be dangčio (viso 40 min.). Pabaigoje pašalinkite keptą česnaką.

Kol daržovės kepa, pagaminkite kuskusą. Pirma sulčiaspaude išspauskite saliero sultis (naudokite tiek stiebus, tiek lapus), padėkite į šalį. Keptuvėje kuskusą pagardinkite aliejumi ir labai gerai išmaišykite, po to jį lengvai paskrudinkite maždaug 3-4 min. (nuolat maišykite). Po to įpilkite maždaug stiklinę vandens, gerai išmaišykite, nuimkite nuo ugnies, uždenkite dangčiu ir palikite trumpai pastovėti (maždaug 10 min.). Pastovėjusį kuskusą suberkite į gilų indą, supilkite saliero sultis, gerai išmaišykite ir palikite brinkti (iki serviravimo apie 30 min.).

Kuskusą patiekite su keptomis daržovėmis, šviežiomis avietėmis ir pistacijomis.

Skanaus!

No comments:

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger