July 11, 2010

Veganiškas kokosinis pudingas su kinva ir avietėmis

Šis savaitgalis mus žudė savo kaitra (vis dar žudo ir savaitės pradžioje). Buvo tik kelios alternatyvos: gulėjimas prie jūros, gulėjimas lovoje į save nukreipus ventiliatoriaus oro srautą arba važinėjimasis automobiliu. Kadangi jūra mums labai toli (apie 3 val. be kamščių), šį savaitgalį, trečioji alternatyva mus buvo pati priimtinausia (nes bent jau automobilyje yra oro kondicionierius). Aplankėme nuostabų miestelį Lecco and Komo ežero kranto.

Lago di Como
ši nuotrauka iš lt.wikipedia.org

Pasigrožėjome turistinio miestelio aplinka. Visi žmonės atrodė itin tingūs (toks karštis labai sekina), todėl beveik visi gaivinosi ledais ir sėdėjo ant suoliukų medžių pavėsyje. Ežero pakrantė yra labai ilga (tinka romantiškiems pasivaikščiojimams ir pasiplepėjimams), visą ją palydi keliomis eilėmis susodinti šimtamečiai medžiai. Gerai tai, kad medžių šakos viršuje susikabina ir nors šiek tiek apsaugo nuo tiesioginės kaitros.

Lecco
Buvo ne pietų metas, todėl visi staliukai buvo laisvi...

Miestelio prieplaukoje pliuškenosi paaugliai, ant suolelių burkavo porelės, juodaodžiai pardavinėjo "originalius" D&G, "Louis Vuitton" krepšius, akinius ir diržus... o mes suradome gerą sicilietišką ledainę, ir susigundėme didele porcija granitos (ledas, cukrus, trinti švieži vaisiai ar riešutai).

Granita
Granita di fragola (su braškėmis)

Beje, iš šio miestelio prieplaukos galima nuplaukti į kaimyninius miestelius (bilietas iki 7 eurų). Dauguma laivų plaukioja nuo ryto iki pietų (ar ankstyvos popietės). Mes į juos pavėlavome, todėl nusprendėme, kad kitą kartą atvažiuosime anksčiau ir būtinai pasinaudosime šia galimybe (nepamirštant dar vienos porcijos nuostabiai gaivios granitos).
Harmoningas kalnų ir ežero gamtovaizdis ramina ir vilioja, o gaivinantis vėjelis (atvirame laive) tokią kaitrią vasarą bus itin mielas.

Lecco

O pasaulis toks mažas! Miestelio centre vyras pastebėjo Lietuvos vėliavą (iškeltą ant stiebo su dar kelių šalių vėliavomis). Ir ką Jūs galvojate? Vėliau per vietines žinias pamačiau, kad šiame mažame miestelyje buvo Europos vaikų chorų festivalis, kuriame dalyvavo du chorai iš Lietuvos (platesnį aprašymą ir nuotraukas radau Evelinos tinklaraštyje, kuri gyvena būtent Lecco miestelyje). Neįtikėtina...

Kinvos ir aviečių pudingas

Kinvos (angl. quinoa, dar vadinama Bolivine balanda) nusipirkau sveiko maisto parduotuvėje. Ji ten karaliauja. Galima rasti ne tik kruopų, bet ir kinvos miltų, pieno (neblogos informacijos apie kinvą galite rasti čia)... Man patiko jos stiprus riešutinis skonis, todėl nusprendžiau, kad ji puikiai tiks desertiniam pudingui. Neklydau. Per vieną dieną suvalgėme visas 6 porcijas! Gaminsim vėl. Sveika, maistinga ir skanu.

Porcijos: 6
Kalorijos: apie 275 kcal/porc.
Trukmė: apie 25 minutes gaminti ir apie 2-4 valandas vėsinti šaldytuve
Ingredientai:
200 g šviežių aviečių,
1 šaukštas cukraus pudros,
400 ml kokosų pieno,
1 1/2 stiklinės sojų pieno,
1 vanilės ankštis,
5 šaukštai rudojo cukranendrių cukraus,
1 stiklinė (170 g) kinvos kruopų (jei nerandate, jas galite keisti puse stiklinės trumpų ryžių, bet skonis, žinoma, bus visai ne tas),
1/4 šaukštelio druskos,
1 šaukštas kokoso drožlių.


Į puodą supilkite pieną, suberkite rudąjį cukrų, druską, peiliu išskustas vanilės ankšties sėklas ir užvirinkite. Kinvos sėklas nuplaukite tekančiu vandeniu, suberkite į pieną ir virkite apie 15-18 minučių (kartas nuo karto pamaišykite). Nuimkite nuo ugnies, lygiomis dalimis supilstykite į 6 stiklines, padėkite į šaldytuvą ir vėsinkite apie 2-4 val.
Avietes suberkite į puodą, apibarstykite cukraus pudra, įpilkite šaukštą vandens ir maždaug 5 minutes apvirkite (uogos turi išskirti sultis, bet nesuirti).
Ant atvėsusio pudingo uždėkite didelį šaukštą aviečių, apibarstykite kokoso drožlėmis ir patiekite. Skanaus!
.................ENG................
Vegan coconut pudding with quinoa and raspberries
Servings: 6
Calories: about 275 kcal / port.
Duration: about 25 minutes to prepare and 2-4 hours to cool in the refrigerator
Ingredients:
200 g of fresh raspberries
1 tablespoon of icing sugar
400 ml of coconut milk
1 and 1 / 2 cup of soy milk
1 vanilla pod
5 tablespoons of brown cane sugar
1 cup (170 g) of quinoa (can be changed with half cup of rice)
1 / 4 teaspoon of salt
1 tablespoon of dry coconut shavings


Pour the milk into the pot, add the brown sugar, salt, scraped vanilla seeds and bring to boil. Rinse the quinoa under the running water. Add it into the milk and boil for about 15-18 minutes (stir time from the time). Remove from heat, pour into 6 glasses, place in the refrigerator and cool for 2-4 hours.
Place the raspberries in a pot, sprinkle with the icing sugar, add a tablespoon of the water and cook for about 5 minutes (the berries have to release the juice, but not to disintegrate).
Place on spoon of the raspberries on the top of cool pudding. Sprinkle with some coconut shavings and serve. Bon appetite!
.........................................Kinvos ir aviečių pudingas1
................ITA................

Pudding vegan al cocco con quinoa e lamponi
Porzioni: 6
Calorie: circa 275 kcal / porz.
Durata: circa 25 minuti per la preparazione e 2-4 ore per il raffredamento in frigorifero
Ingredienti:
200 g di lamponi freschi
1 cucchiaio di zucchero a velo
400 ml di latte di cocco
1 tazza e 1 / 2 di latte di soia
1 baccello di vaniglia
5 cucchiai di zucchero di canna bruno
170 g (1 tazza) di quinoa (o mezza tazza di riso)
1 / 4 cucchiaino di sale
1 cucchiaio di scaglie di cocco secco


Versate il latte in un pentolino, aggiungete zucchero di canna, sale, semi di vaniglia raschiati e portate ad ebollizione. Sciacquate la quinoa sotto l'acqua corrente. Incorporatela nel latte e fate bollire per circa 15-18 minuti, mescolando di tanto in tanto. Togliete dal fuoco, versate in 6 bicchieri e mettete in frigo a raffreddare per 2-4 ore.
Mettete i lamponi in un pentolino, cospargete con lo zucchero a velo, aggiungete un cucchiaio di acqua e cuocete per circa 5 minuti (i lamponi devono rilasciare il succo senza sfaldarsi).
Disponete una cucchiaiata di lamponi sul pudding freddo. Cospargete con delle scaglie di cocco secco e servite. Buon appetito!

........................................
Receptas iš mūsų virtuvės/Recipe from our kitchen/Ricetta dalla nostra cucina.
Grįžti į pradinį puslapį/Return to the main page/Ritorna alla pagina principale

4 comments:

Evelina said...

Kitą sykį pavažiuokite dar truputį toliau, palei ežerą iki Varenna - nerealus miestelis, ir keltai praktiškai į visus Como ežero miestelius plaukioja visą dieną... Mes šį savaitgalį iš Lecco bėgom kur dar vėsiau - į Selvino, į kalnus :) Kinvos neragavau dar, bet smalsumą receptas sužadino. Be to, ir Beata savo Beatos virtuvėje svaigsta, tai jaučiu kad imsim vieną dieną ir pagaminsim :)

Renata said...

Labas Evelina :) Smagu, kad Tu čia :) Kitą savaitgalį mes nusprendėme važiuoti prie Garda ežero, bet vėliau būtinai grįšime ir prie Komo. Mes pirmą kartą važiavome, todėl labai įdomus buvo ir Lecco, o ateityje būtimai palėksim ir aukščiau ;) Ačiū už patarimus!!! Būtinai pabandyk kinvą, įdomus ir turtingas skonis!

Unknown said...

Eina sau, žiūriu į nuotraukas ir matau Perasto įlanką Juodkalnijoj. Stilius viens prie vieno :)))Faina kaip!

Renata said...

Jurga, nebuvus ten, tai negaliu palygint :)Kalnų ir vandens peizažas man asmeniškai labai patinka... Alpių papėdeje (ir šiek tiek aukščiau) neralių vaizdelių galima prisižiūrėti!

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger