January 05, 2017

Brangi tyla. "Išbandyti receptai" švenčia septynerių metų gimtadienį. Panettone sūrpyragis.



Brangi tyla. Brangus laukimas. 
Metai tylos... Daug ar mažai?

Prabėgo maždaug metai nuo mano paskutinio įrašo, kur rašiau, kad norėčiau grįžti, norėčiau rašyti daugiau...

Deja, buvo sudėtingi, išbandymų pilni metai.
Taip, jie padovanojo naują širdelę (dėl kurios negalėčiau būti laimingesnė), dar daugiau pasitikėjimo savimi, bet atėmė tai, ko tikriausiai niekada ir neturėjau...

Nemeluoti sau nėra lengva... Daug lengviau yra veidmainiauti... Tačiau per šiuos metus išmokau gyventi neveidmainiaujant, pasirinkau nebeverkti įsikniaubus į pagalvę dėl to, ko niekada negalėjau pakeisti ir gyventi svajojant, kad gyvenimas gali TURI būti gražus.

Kaip rašiau pradžių pradžioje, gyvenimas yra kūryba! Mes kuriame tai ką turime, ko norime, kas esame, kuo tikime... Dabar esu pakankamai "didelė", kad galėčiau kurti pati ir svajoti svajoti svajoti... Praeitis gali būti labai skaudi... Deja, jos mes niekada negalėsime pakeisti...

Tenka užmerkti akis ir žvelgti į savo sielą, po to jas atmerkti ir žvelgti į akis, kurios tave myli... Nors mano siela nėra rami, mane mylinčios akys yra ramios. Tada sulaukiu šilto apkabinimo, paguodos žodžio. O trys jaukūs širdies plakimai leidžia suprasti, kad gyvenime dar ne viskas prarasta...

Per šiuos metus sugebėjau atnaujinti tik savo Instagram puslapį (pašniukštinėkite, jei norite sužinoti dagiau apie tai kuo aš gyvenu: spalvas, skonius, darbus...)
Tiesa ta, kad kai grįžtu į namus po 10 darbo valandų dienos (eskizavimų, susitikimų, pristatymų) į kompiuterio pusę nežiūriu, o šešios mylinčių žmogiukų rankos atitraukia prie kitokios, labiau kasdieniškos veiklos. Kokybiškas laikas su šeima yra toks brangus, bet toks trapus. Jo visada trūksta.
Per šiuos metus nesutvarkiau daugybės nuotraukų, neatsakiau į daugybę žinučių, pamiršau Facebook'ą ir tinklaraštį... Atleiskite!

Daug dirbau, prabėgo vos metai, o aš naujame darbe (kartu su dar viena dizainere) jau nupiešiau ir savo klientams pristačiau net dvi kolekcijas (kurių viena pasauliniu mastu jau pardavinėjama visose GUESS parduotuvėse ir online) ir pradėjome piešti trečią, dalyvavau madų pristatymuose, parodose, vakarėliuose. Pakankamai daug keliavau: Ibiza, Šveicarijos miesteliai ir kalnai (čia gyvename ir čia labai gražu), Dubajus, ZagrebasDubrovnikas, Sarajevas, Mostaras, Venecija, Londonas, Genuja, Baris, Mikono sala, Atėnai ir kt.

Emociškai šie metai tikriausiai buvo patys nestabiliausi mano gyvenime. Bet net ir po tokių metų, noriu būti pozityvi, noriu įkvėpti tuos, kurie galvoja, kad svajonės yra skirtos kitiems. Ne mielieji! Pakelkime galvas, susikibkime už rankų ir eikime pirmyn kuždėdami, kad viskas bus gerai! Tvirtai apkabinkite tą, kuris Jumis nuoširdžiai tiki (net jei tai būtų Jūsų šuo). Nusigręžkite nuo tų, kurie sako, kad jums niekada nepavyks ir eikite, tiesiai, kartais gal suklupdami ir vėl atsikeldami, bet visada su pakelta galva ir begaline meile sau. Likimas myli tuos, kurie myli ir gerbia save!

Jei praeitis skaudina, žvelkime tik pirmyn. Nėra lengva, bet garantuoju - įmanoma.

Šiais metais Kalėdoms pasirinkau netradicinį tradicinio itališko Kalėdinio pyrago panettone variantą - panettone sūrpyragį. Paprastai sūrpyragio pagrindui naudojame trintus sausainius, o štai šiam naudojau sumaltą panettone pyragą. Toks pagrindas sūrpyragiui suteikia nepakartojamą ir išskirtinį šventinį aromatą, kurio nesupainiosite su niekuo kitu - jis tiesiog kvepia itališkomis Kalėdomis!
Sūrio masę pagardinau vanilės sėklytėmis, maltu imbieru, o viršų papuošiau žiemos sezono vaisiais (persimonais, ličiais, spanguolėmis ir kinkanais). Gavosi puikus, rimtas (pamirškite dietą) ir netgi labai fotogeniškas sūrpyragis. Rekomenduoju!

Beje, tuo pačiu atšvenčiau ir "Išbandyti receptai" septynerių metų gimtadienį. Daug! Laikas daug ką keičia, bet tik ne meilę geram, su meile namuose pagamintam maistui.

Šilčiausi linkėjimai praėjusių Šv. Kalėdų ir Naujųjų 2017 Metų proga!!!

Panettone Cheesecake

Panettone sūrpyragis

Porcijos: 10 
Trukmė: maždaug 2 val. gaminti ir kepti + apie 6 val. laikyti šaldytuve prieš patiekiant
Kalorijos: maždaug 309 kcal/ porc. 
Ingredientai:
300 g itališko Kalėdinio pyrago "Panettone",

50 g sviesto,
200 g rikotos,
200 g Philadelphia Ligth sūrio,
150 ml 22% grietinėlės (galima naudoti ir riebesnę grietinėlę),
2 šaukštai miltų,
100 g cukraus,
2 kiaušiniai,
1 vanilės ankštis,
pusė šaukštelio malto imbiero.
Dekorui (nebūtinai):
Šviežių sezoninių vaisių (aš naudojau 
persimonus, ličius, spanguoles ir kinkanus).


Orkaitę įkaitinkite iki 175°C.

Panettone sumalkite maisto smulkintuvu, ištirpinkite sviestą, sumaišykite su pyrago trupiniais, suberkite į kepimo popieriumi išklotą išardomą kepimo skardą (20 cm skersmens) ir pirštais paspausdami suformuokite sūrpyragio pagrindą.

Sumaišykite abiejų rūšių sūrius, supilkite grietinėlę, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, miltus, maltą imbierą ir sudėkite vanilės ankšties sėklytes. Gerai išplakite ir supilkite virš paruošto sūrpyragio pagrindo.

Pašaukite į orkaitę ir kepkite maždaug 50 min.. Prabėgus šiam laikui orkaitę išjunkite, o pyragą palikite orkaitės viduje kol atvės. Tada sūrpyragį perkelkite į šaldytuvą ir prieš patiekiant palaikykite jame dar bent 6 val. kad sustandėtų ir galėtumėte supjaustyti.

Jei norite estetiškesnio vaizdo, pyrago viršų galite dekoruoti šviežiais sezoniniais vaisiais (nebūtinai).
Skanaus!

Ši nuotrauka man labai brangi, nes joje taip nekaltai slepiasi abu mano vaikai. Ar suradote kur?
Christmas at home#homesweethome #lovesofmylife 

Receptas iš žurnalo "La cucina Italiana" N°12-Dicembre 2016, p182.

1 comment:

Unknown said...

gražių metų, Renata :)
linkėjimai!

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger