November 07, 2014

Svečiuose "ISDeco". Saldžiarūgštė vištiena su čiobreliais.


NAUJA "Išbandyti receptai" svečio RUBRIKA!!!


Turi maisto studiją, kavinę, restoraną, rašai maisto tinklaraštį, fotografuoji ar šiaip kažką kuri?

Turi ką papasakoti apie savo veiklą ir taip pat turi gerą receptą ir nori tapti "Išbandyti receptai" svečiu? Rašyk į isbandytireceptai@gmail.com ir pasisvečiuok. 

 Publikuosiu tik gražiausius pasiūlymus, kuriuos iliustruos profesionalios veiklos ir maisto nuotraukos.

O šiandien pas mane svečiuojasi floristė Ineta Sukackienė"ISDeco".
IS Deko

1. Ineta, ar turite savo studiją? Kada ir kur ją įkūrėte?

Meilė gėlėms manyje gyvuoja jau nuo mokyklos laikų, tuomet pirmą kartą prisiliečiau prie floristikos. 
O kas nori prisiliesti prie jaukios aplinkos, ir kurti kartu, mielai kviečiu į studijos patalpas jaukioje senamiesčio Turgaus gatvėje, Klaipėdoje. Savo studiją vadinu dviem mažais langeliais, nes būtent juos ir pamatysite žiūrėdami nuo Anikės aikštės (Turgaus gatvės link)... Du langeliai žiūrės į Jus - tai mano studija. 
Tokią studiją, kokią pilnai įsivaizduoju įkurti nėra paprasta. Studija man - tai erdvė, kurioje vyksta kūryba, teminiai vakarai, veiklos pristatymas, tvyro malonus kvapas ir gaubia puiki atmosfera. Man svarbu, kad čia atėjęs žmogus jaustų grožį. Visuose pristatymuose nestinga gėlių ir kitokios floristinės medžiagos, o kartais kuriame ir makiažus, rengiame fotosesijas. 
Svajonių studija tegul būna tas takas, link kurio eidama, aš tiesiog galiu jaustis gerai. Nes be gerų emocijų aš savo kūrybos neįsivaizduoju. Studija visuomet keliauja su manimi. Kitaip tariant, jos adresas esu .

2. Kas Jus įkvepia kūrybai?

Kaip jau minėjau, aš nemoku dirbti be emocijų. Tą aplinką ir jausmus sukuriu. Jei reikia - suvaidinu. Neslėpsiu, kad ne visada emocijos būna tik geros. Būna ir liūdesio. Tai turtina, grūdina, brandina. Leidžia pačiai save pajusti, suprasti. Visokią save. Ne tik tą, kuri visada šypsosi.
Tačiau laikausi vienos taisyklės, niekada neleidžiu sau kurti nuotakos puokštės be geros nuotaikos ir meilės. 
Jei nuotaikos trūksta, stengiuosi save pakrauti gera, man patinkančia, muzika. Taip pat įkvėpimo ieškau mintyse apie meilę. Meilė man tarsi pasaka be galo, kurioje nieko nėra tikro, bet viskas ir visada baigiasi tik gerai. 

Rudeniška Inetos kompozicija.
IS Deko  

3. Ar manote, kad Jūsų darbo stilius skiriasi nuo kitų floristų. Jei taip, kuo?

Taip, nes mes kiekvienas skirtingai jaučiame spalvas, medžiagas, suvokiame formas, matome tą patį klientą. 
Asmeniškai aš, privalau pačiupinėti savo nuotakas. Man labai svarbi ne tik išvaizda, bet ir vidus. O kurdama nuotakos puokštę, visada vaizduotėje nusipiešiu savo nuotaką. Tuomet kuriu jai, tik jai ir niekam kitam. Pažiūri į rezultatą ir sakai: "juk čia puokštė Raselei"... 
Kuriant gimsta daug gerų emocijų. Dažnai įsivaizduoju ne tik nuotaką, bet ir visą porą, jau matau, kaip jie gyvens kartu, kokie bus jų santykiai... Kai kuriems saldžiai pavydžiu... 
Sudedu visą save, surišu, surenku, nuspalvinu gėlėmis ir atiduodu nuotakai. Būna, kad net pravirkstu, kai pamatau savo puokštę kartu su nuotakos suknele. Mano gėlės kalbasi su nuotakomis...

IS Deko  
4. Gal galėtumėte įvardinti vieną ar keletą įsimintiniausių savo karjeros įvykių? 

Esu be galo dėkinga likimui už galimybę dirbti kartu su ispanų floristais. Todėl pirmoji kelionė į tarptautinį gėlių festivalį "Girona Tems de Flors" (kurioje atstovavau Lietuvą) man paliko didelį įspūdį. Kūrėme didžiulius floristinius objektus tiesiog Gironos gatvėse, o kūrinius apžiūrinėjo minios žmonių. Tai kasmetinis miestelio festivalis, į kurį norisi sugrįžti dar ir dar. Likimas mane vis globoja suteikdamas naujas galimybes susitikti su savo floristikos mokytojais iš Ispanijos. Visada ten grįžtu lyg į namus.

Nuotraukoje akimirka iš Gironos gėlių festivalio. 
IS Deko 

O pabaigai, Ineta dalinasi savo mėgstamu saldžiarūgštės vištienos su čiobreliais receptu.



IS Deko

Saldžiarūgštė vištiena su čiobreliais
Už receptą dar kartą dėkoju Inetai iš "ISDeco"/ Klaipėda
Reikės apie 700 g vištienos krūtinėlės.
Ją supjaustome gabaliukais ir marinuojame su kapoto česnako skiltele, druska, vištienos prieskoniais ir keletu šviežių čiobrelių šakelių. Marinuojame bent 2 val.
Prieš kepant įberiame 2 šaukštus krakmolo (taip vištiena tampa traškesnė). Kepame gerai įkaitintuose riebaluose po keletą gabalėlių (ne visus iš karto). Kai apkepame visus vištienos gabaliukus, juos visus sugrąžiname į keptuvę. Dedame didelį šaukštą medaus, išspaudžiame pusės citrinos sultis (saldžiarūgštį skonį galima reguliuoti pagal skonį, vis įdedant arba daugiau medaus, arba įspaudžiant daugiau citrinos sulčių). Pabaigoje pašlakstome sojos padažu, greitai išmaišome ir patiekiame su ryžiais.
Skanaus! 

No comments:

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger