October 07, 2014

Ir aš ten buvau, burnoj neturėjau, per smakrą varvėjo...Vestuviųparoda/ Klaipėda 2014.


Visai neseniai turėjau garbės dalyvauti nuostabioje vestuvių parodoje Klaipėdoje.

Malonu prisiminti, kad mano pavasario kolekcijos "Žydėjimas"/ Nuotaka 2014 modelis Ilona tapo visos parodos veidu. Su mano nuotraukomis buvo dalinami lankstinukai, spausdinama reklama, reklaminiai stendai, dalyvių kortelės, pakvietimai ir kt.

Taip pat labai džiaugiuosi, kad mano nuotrauka su rudens spalvų gėlių vainiku atsidūrė ant oficialaus šio renginio leidinio "Jūsų vestuvės" viršelio. (!)

Jūsu Vestuvės cover autumn 2014 photo 944409_872369032774115_4088595435928555536_n_zpse952e02c.jpg

Parodoje dalyvavau su savo papuošalais ir aksesuarais, bet tuo pačiu norėjau pabūti dalimi - viešnia. Pasmalsauti, ką gražaus, o ypač SKANAUS, susirinko parodyti kiti parodos dalyviai.

Mano (RenataPoccia.com) nevalgomi grožiai vestuvių parodos stende. Nuotrauka: Jurgita Lukos Photography.
Vestuviu paroda Klaipeda 2014 - Jurgita Lukos Photography-022_FB
Pasivaikščiojau, pasikalbėjau, paragavau (Čiop Čiop Klaipėda), pasigrožėjau...
Įspūdžiais norėjau pasidalinti su visais. Gal kam pravers rengiant savo šventę/es, nes parodos dalyviai buvo unikalūs, o jų idėjos - gražios, išskirtinės ir originalios. 
Ačiū visiems, kurie maloniai bendravote ir geranoriškai prisidėjote, kad pasirodytų šis įrašas!

Visko burnoj neturėjau, bet per smakrą tikrai varvėjo...

Geriausiu šių metų parodos stendu buvo pripažintas fotografo Nerijaus Jankausko stendas "Laisvi drugeliai". 

Nerijaus Jankausko stendo akcentai. Dekoracijos: By Force Majeure Decor. Nuotrauka: Jurgita Lukos Photography.
Vestuviu paroda Klaipeda 2014 - Jurgita Lukos Photography-001_FB
Parodos metu mane labai sužavėjo vestuvių planuotojų Kristinos Benetienės ir Kristinos Pakalniškytės iš "Prestige Idea" stendas. Būtent joms ir atiteko prabangiausio stendo įvertinimas. Planavimas, biudžeto sudarymas, vestuvių koordinavimas, iškilusių problemų sprendimas, psichologinis palaikymas - tai tik nedidelė dalis viso to, ką vestuvių planuotoja atlieka, kad jūs ramiai žengtumėte prie altoriaus.

Dviejų žavių moterų tandemas: abi vestuvių planuotojos iš Klaipėdos, abi vienodais vardais ir dar labai panašios viena į kitą, tarytum seserys... Jau trečią sezoną planuoja vestuves poroms iš visos Lietuvos ir ne tik. Šias darbščias, energija trykštančias moteris jungia begalinė meilė darbui ir detalėms (citata iš G. Šleinytės teksto žurnale "Vestuvės NUO... IKI").

"Prestige Idea" stendo akcentai. Nuotrauka: Jurgita Lukos Photography.
Vestuviu paroda Klaipeda 2014 - Jurgita Lukos Photography-023_FB
"Prestige Idea" stendo akcentai. Nuotrauka: Jurgita Lukos Photography.   
Vestuviu paroda Klaipeda 2014 - Jurgita Lukos Photography-029_FB
"Prestige Idea" stendo akcentai. Nuotrauka: Jurgita Lukos Photography.
Vestuviu paroda Klaipeda 2014 - Jurgita Lukos Photography-028_FB
"Prestige Idea" stendo akcentai. Nuotrauka: Gediminas Sasas.
Prestige idea stalas

Nuostabias dekoracijas eksponavo ir kita klaipėdiečių komanda - "Deko Vizija".

"Deko vizija" stendo akcentai. Nuotrauka: Jurgita Lukos Photography.
Vestuviu paroda Klaipeda 2014 - Jurgita Lukos Photography-035_FB

Mane, kaip maisto tinklaraščio autorę, labiausiai sužavėjo Ramunės iš "Cukraus studijos" stendas. Jos darbus drąsiai pavadinčiau virtuvės juvelyrika. Dailios cukraus gėlės, išskirtinis sausainių dekoras, originalios formos pyragėliai ir gaivios romantiškai pastelinės kepinių spalvos tiesiog kvietė dar ir dar prieiti ir pasigrožėti...
Kaip prisipažino pati studijos savininkė, viskas gimė prieš penkerius metus, nuo tortuko, kurį  ji norėjo padovanoti savo mamai. Nuo tada pasinėrė į informacijos apie konditeriją analizę ir praktiką. Skaitė ir dieną ir naktį... Ją itin žavi prancūzų konditerija, taip pat idėja kepti tik iš natūralių produktų. Išduosiu paslaptį, kad jau visai netrukus (2014 m. lapkritį), Ramunė planuoja atidaryti savo kavinę Herkaus galerijoje Klaipėdoje. Tad sekite naujienas jos FB puslapyje!

Daugiau nuotraukų iš parodos su "Cukraus studijos" gardumynais galite pamatyti čia.

Prancūziški "Cukraus studijos" pyragėliai. Pyragėliai aplieti šokoladine veidrodine glazūra, viduje apelsinų uogienė, šokoladinis biskvitas, traškutis ir juodojo šokolado putėsiai. Nuotrauka: Jurgita Lukos Photography.  
Vestuviu paroda Klaipeda 2014 - Jurgita Lukos Photography-008_FB"Cukraus studijos" vestuvinis tortas. Nuotrauka: Jurgita Lukos Photography.Vestuviu paroda Klaipeda 2014 - Jurgita Lukos Photography-010_FB
"Cukraus studijos" stendo gardumynai. Nuotrauka: Gediminas Sasas Vestuvių paroda Klaipėda 2014

"Cukraus studijos" stendo gardumynai. Nuotrauka: Jurgita Lukos Photography.Vestuviu paroda Klaipeda 2014 - Jurgita Lukos Photography-011_FB "Cukraus studijos" sausainiai. Nuotrauka: Jurgita Lukos Photography.Vestuviu paroda Klaipeda 2014 - Jurgita Lukos Photography-009_FB

Su tobulais kepiniais parodoje dalyvavo ir kita kepinių meistrė - Lolita iš "Lolitos kepinių".

"Lolitos kepiniai" stendo gardumynai. Nuotrauka: Gediminas Sasas.
Lolitos kepiniai

Beje, parodos metu buvo pasiektas rekordas - pastatyta didžiausia putojančio vyno taurių piramidė. Ją pastatė "eMVi-Mobilaus kokteilių baro" kolektyvas. FANTASTIŠKAS rekordas! SVEIKINIMAI!

Vienuolika metų išsilaikęs rekordas pagerintas Klaipėdoje aukščiu ir taurių skaičiumi. Naujosios piramidės 74,5 cm ilgio pagrindo kraštinę sudarė 12 taurių, tai yra, ji kaip ir buvo dvylikos aukštų, taip ir dabar buvo dvylikaaukštė, tik sustatyta iš aukštesnių ir beveik dvigubai didesnio - 650 taurių kiekio. Visos jos, pilant tik į viršutinę, buvo pripildytos 90 litrų putojančiu "Jacob's Creek" vynu iš 120 butelių.

Daugiau nuotraukų fiksuojant šį rekordą galite peržiūrėti čia.

Beje, šios statybos pritraukė daugybę smalsuolių ne vien dėl rekordo... Juk po to, visas šias taures reikėjo kažkam ištuštinti (šypt), ar ne? 

Buvo daug laimės ne tik parodos lankytojams, bet ir mums - dalyviams!!! Ineta, gal ketvirtos taurės, jau nebereikėjo man siūlyti, a?

"Mobilaus kokteilių baro" pastatyta aukščiausia taisyklingų taurių piramidė. 
Nuotrauka: Algirdas Kubaitis - fotostudija "Kuba". Champagne record
 

O pati interaktyviausia ekspozicija, kurioje lankytojai turėjo daugiausia veiksmo - buvo "Čiop Čiop"/ Klaipėda stendas, kur visi lankytojai galėjo pasivaišinti gurmaniškais vieno kąsnio užkandžiais. 
"Čiop Čiop" - tai nauja ir bene didžiausia kulinarijos studija Klaipėdoje. Apsilankyti kviečiami visi, neabejingi geram maistui ir puikiai gaminimo pramogai. Vakarėlio ar kursų metu "Čiop Čiop" svečiai kartu su profesionaliu šefu gamina keleto patiekalų vakarienę, susipažįsta su pasirinktos pasaulio virtuvės subtilybėmis, gaminimo principais. 
Maisto gaminimas virtuvėje - neabejotinai suvienijanti, džiuginanti ir šildanti pramoga visiems jūsų vakarėlio svečiams. Labai draugiška "Čiop Čiop" komanda kviečia ir Jus!
 "Čiop Čiop"/Klaipėda parodos stendas. Nuotrauka: Gediminas Sasas.Vestuvių paroda Klaipėda 2014  
 "Čiop Čiop"/Klaipėda traškios juodos duonos riekelės su varškės kremu, skrudintomis kanapių sėklomis, džiovintais svogūnais ir krapais. Nuotrauka: Jurgita Lukos Photography. Vestuviu paroda Klaipeda 2014 - Jurgita Lukos Photography-003_FB "Čiop Čiop"/Klaipėda desertas. Morengo krepšeliai su angliškuoju kremu ir aviečių redukcija. Nuotrauka: Jurgita Lukos Photography.Vestuviu paroda Klaipeda 2014 - Jurgita Lukos Photography-002_FB  

"Čiop Čiop"/Klaipėda brusketa su karamelizuotais svogūnais ir brie sūriu. Nuotrauka: Jurgita Lukos Photography.Vestuviu paroda Klaipeda 2014 - Jurgita Lukos Photography-004_FB
Brusketa su karamelizuotais svogūnais ir brì sūriu
Už receptą dėkoju Karolinai iš "Čiop Čiop"/ Klaipėda

Supjaustome itališkąją čiabatą 1,5-2cm storio griežinėliais. 
Sudedame riekeles vieną šalia kitos į skardą. 
Pašlakstome alyvuogių aliejumi ir šauname į orkaitę keletai minučių apskrusti ir įgauti traškumo.

Plonomis riekelėmis supjaustome 300 g raudonųjų svogūnų. 
Į įkaitintą keptuvę pilame alyvuogių aliejaus ir sudedame svogūnus. Kepame apie 15-20 minučių ant vidutinės kaitros ugnies, kol svogūnai suminkštės ir paruduos. 
Į tą pačią keptuvę dedame porą šaukštų rudojo cukraus ir pakepame dar keletą minučių, kol cukrus ištirps. 
Įpilame 2-3 šaukštus balzaminio acto ir apie 60 ml vandens. Kaitiname, kol vanduo išgaruos, o džemas įgaus lipnią, tirštą tekstūrą.

Ant paruoštos duonos riekelių dedame po šaukštą svogūnų džemo ir gabalėlį brì sūrio. Paskutinis akcentas - spanguolių uogienė. Uždėkite jos po trečdalį šaukštelio ant viršaus ir mėgaukitės. 



No comments:

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger