December 10, 2012

"Išbandyti receptai" švenčia trejų metukų gimtadienį. Graikinių riešutų triufeliai


Dauguma savo "viščiukus" suskaičiuoja po Naujų, o aš juos įpratau skaičiuoti bent dvidešimčia dienų anksčiau, per tinklaraščio "Išbandyti receptai" gimtadienį (gruodžio 10 dieną, t.y. šiandien).
Metinė ataskaita?
Kaip pavadinsime, taip nepagadinsime!

PASIRUOŠĘ? Užtruksime kiek ilgiau nei įprastai...

Kaip visada keliavome...
Ankstyvą pavasarį aplankėme paslaptingoje auroje paskendusį viduramžių miestą - Sieną (Italija).
Sieną puošia daugybė viduramžiais sukurtų šedevrų, kurie ir šiandien stebina bei žavi. XIII amžiuje atsirado miestelio „vizitinė“ kortelė Piazza Del Campo - įspūdingo dydžio, į devynias dalis padalyta, kriauklę ar išskleistą vėduoklę primenanti aikštė, į kurią turbūt veda visos Sienos gatvelės. Tai yra mėgstamiausia turistų vieta, kurioje visada vyko ir tebevyksta svarbiausi miesto renginiai. Tarp jų - du kartus per metus, liepos 2-ąją ir rugpjūčio 16-ąją, žymioji Palio šventė. Ji sieniečiams primena svarbiausią miestelio politinio gyvenimo įvykį - 1260 metais laimėtą mūšį prieš florentiečius. Palio šventė - tai įspūdingos žirgų lenktynės, pritraukiančios daugybę vietos gyventojų ir svečių, per jas vyksta ir geriausio jojiko, vėliavnešio bei būgnininko rinkimai.

Nuotraukoje Piazza del Campo aikštė (Siena, Italija)
Piazza Del Campo, Siena, Italia

Vasaros pradžioje vykome į Šveicarijos kalnus. Grožėjomės žaluma. Gulėjome ant pienėmis nubučiuotos žolės. Klausėmės kalnų upelio čiurlenimo ir paukščių muzikos. Tada mums taip reikėjo poilsio ir ramybės.
Vėliau lankėme mažyčius, romantiškus ir jaukius miestelius aplink Como ežerą (Carate Urio, Argegno, Bellagio, Nesso).

Kairėje Nufenen apylinkės (Šveicarija), dešinėje Bellagio (Italija)
Nufenen (Switzerland) + Bellagio (Italy)

O vasaros pabaigoje atostogavome Sardinijoje (Italija). Ilsėjomės beveik civilizacijos nepaliestame žaliajame salos krante (Costa Verde) ir grožėjomės turistine salos dalimi (spauskite ant nuorodų, jei apie keliones norite paskaityti plačiau).

Viršuje civilizacijos nepaliestas žaliojo kranto peizažas ir saulėlydis Piscinas paplūdimyje (Arbus provincija, Sardinija)
Apačioje vaizdas į bene patį gražiausią Europoje La Pellosa paplūdimį (Falkonės kyšulys, Sardinija)
Sardegna (Costa Verde + Capo Falcone)

Rudenį ilsėjomės nuostabioje kaimo turizmo sodyboje Bergamo provincijoje ir lankėme mūsų ramybės salą - Pietų Tirolio provinciją Italijoje.

Nuotraukoje Lagundo (Pietų Tirolio provincija, Italija)
Lagundo (Italy)

O  2012 - ieji metai buvo YPATINGI. Gal padovanojo mažiau kelionių (lyginant su 2011 - aisiais), bet buvo turtingesni TURTINGIAUSI (!!!) geromis ir žmogiškomis emocijomis.

Nuotraukoje pats ypatingiausias šių metų gyvenimo viščiukas
little prince

Nes... vieną lietingą pavasario dieną gimė JIS - mūsų sūnelis. Savo silpnu balseliu jis išbaidė tylą. Dienas sujaukė su naktimis. O širdį užpildė iki šiol nepažįstamomis atradimo, apsaugos, beribės meilės, o dažnai net baimės emocijomis. Kartais vis dar negalime patikėti, kad jis jau čia: juokiasi, krykštauja, sapnuoja, protauja, liečia ir jaučia. Ačiū Tau, kad esi!

Mano skubantis gyvenimas šiandien pradėjo lėkti šuoliais! Diena veja naktį, o aš nutrūktgalviškai stengiuosi viską suspėti. Ar pavyksta? Niekada (šypt)... Bet aš stengiuosi, stengiuosi... Palaipsniui gyvenimas sudėliojo viską į reikiamas lentynėles (bent jau kol kas taip atrodo).

Šiais metais gimė ir antras mano "kūdikis" (antras viščiukas) - Renata Poccia Jewelry & Acessories. Ten, kaip ir čia, aš svajoju, myliu ir grožiuosi. Dalinuosi idėjomis, smulkmenomis, naujais darbais ir kuriu pagal užsakymus. Ten, kaip ir čia - mano mikropasaulis.

Nuotraukoje mano kūrybos vaisiai - macarons auskarai (Renata Poccia 2013 metų pavasario/vasaros kolekcijos)
Macaron earrings

Trečias "kūdikis" (viščiukas)? O taip! Knyga. Ne bet kokia. O bendras geriausių Lietuvos maisto tinklaraštininkų darbo rezultatas - "Gyventi skanu" (pavartykite online).
Geriausi ir dar niekur nepublikuoti receptai! JAU KNYGYNUOSE!
Ir aš ten esu (šypt). Su savo istorija ir receptais. Ši knyga man ypatinga ir tuo, kad tekstai ir nuotraukos jai gimė beveik paskutinę nėštumo savaitę. Ačiū knygos sudarytojai Eglei, kuri pasitikėjo ir pakvietė bendradarbiauti. Taip pat ačiū mano mūzai - sūneliui - už tai, kad suspėjome (šypt).

302703_10151085291221292_117369566_n Meilė maistui. Štai kas sieja ir vienija 25 šios knygos autorius – geriausius Lietuvos tinklaraštininkus – tikram, kokybiškam, namie paruoštam maistui. Valgiui, kuris ruošiamas širdimi. Patiekalams, kurie akies mirksniu gali grąžinti į vaikystės namus prie saldžiais virtiniais nukrauto stalo, mintimis nešti į egzotiškais prieskoniais kvepiančius kraštus ar paprasčiausiai sušildyti sielą. Receptai sielai, kasdienai, polėkiui ir atradimams!

O jei jau prakalbome apie geriausius receptus, savo metinę ataskaitą baigiu geriausių, 2012 metų, "Išbandyti receptai" desertų sąrašu:

THE BEST EVER (GERIAUSIAS IŠ GERIAUSIŲ): Kalėdinis pyragas su glaistu 

Best desserst of year 2012
  1. Karamelės ir šokolado batonėliai
  2. Burnoje tirpstantis aguonų pyragas
  3. Bananiniai keksiukai su šokolado gabaliukais
  4. Brownie (drėgnas šokoladinis pyragas)
  5. Braškių tortas su pistacijų kremu
  6. Varškės pyragas su balzaminėmis vyšniomis

Best desserst of year 2012  
Ir... karūnuoju nauju receptu! Graikinių riešutų triufeliai. Kitokie nei įprasti, įdomūs ir, žinoma, labai labai skanūs. Tokie namuose gaminti saldainiai gali būti nuostabi valgoma dovana. Pabandykite. 

Visiems linkiu saldžių akimirkų!  
 
Walnut truffles

Graikinių riešutų triufeliai

Porcijos: apie 30 vnt.
Trukmė: apie 1 val.
Kalorijos: apie  90-95 kcal/ vnt.
Ingredientai:
30 graikinių riešutų branduolių (apie 150 g),
75 g juodojo šokolado (ne mažiau 70% kakavos),
apie 40 ml grietinėlės,
200 g baltojo šokolado,
maždaug 5 šaukštai nesaldintos kakavos miltelių.

Atsargiai išlukštenkite riešutus, kad branduoliai (teisingiau jų puselės) nesuskiltų. Aš nenaudojau net tų, nuo kurių nuskilo nedideli kampeliai.
Juodąjį šokoladą ištirpinkite virš vandens vonelės. Nuimkite nuo ugnies, sumaišykite su grietinėle ir atvėsinkite.
Imkite vieną riešuto branduolio puselę, ant jos užtepkite nedidelį kiekį juodojo šokolado masės ir suklijuokite su kita riešuto pusele. Taip paruoštus riešutus padėkite į šaldiklį maždaug 30 minučių.
Tuo tarpu, virš vandens vonelės, ištirpinkite baltąjį šokoladą.
Triufelius panardinkite į tirpintą baltąjį šokoladą ir greitai apvoliokite kakavos milteliuose. Riešutus šaldiklyje laikėme tam, kad baltasis šokoladas, palietęs riešutą, kuo greičiau sustingtų.
Saldainius laikykite šaltai.
Skanaus!
................ENG............... 
Walnut Truffles 

Servings: about 30 pcs
Duration: about 1 hour 
Calories: about 90-95 kcal / pcs 
Ingredients
30 walnut kernels (about 150 g) 
75 g of dark chocolate (at least 70% cocoa) 
about 40 ml of heavy cream 
200 g of white chocolate 
about 5 tablespoons of unsweetened cocoa powder

Shell the nuts carefully, that the kernels would remain entire (let's say the halves of kernels). I did not use even those with a little broken corners.
Melt some dark chocolate over a bain-marie. Remove from the heat, stir in the cream and cool. 
Take a half of walnut kernel spread a small amount of dark chocolate mass and stick to the other half of kernel. In such a way prepare all the nuts and place them into the freezer for about 30 minutes.
In the meanwhile, melt the white chocolate over a bain-marie. Dip in the nuts and immediately roll in the cocoa powder. We were freezing the nuts that the white chocolate would solidify faster.
The truffles have to be stored in the fridge.
Bon appetite! 
 ...................ITA..............
Pralline di noci

Porzioni: circa 30 pralline
Durata: 1 ora circa
Calorie: circa 90-95 kcal / pz 
Ingredienti
30 gherigli di noci (circa 150 g) 
75 g di cioccolato fondente (almeno il 70% di cacao) 
circa 40 ml di panna 
200 g di cioccolato bianco 
5 cucchiai circa di cacao amaro in polvere 

Sgusciate le noci con attenzione, che i gherigli rimarrebbe interi. Io non ho usato neanche quelli con gli angoli rotti. 
Sciogliete il cioccolato fondente in un bagno maria. Togliete dal fuoco, amalgamate con la panna lasciate raffredare. 
Prendete la metà della noce, mettete una piccola quantità di cioccolato fondente e accoppiate con l'altra metà. In tal modo preparare tutte le noci e mettetele nel freezer per 30 minuti circa.
Nel frattempo, sciogliere il cioccolato bianco (sempre a bagno maria). 
Tuffatevi le noci e subito cospargetele con il cacao amaro in polvere. 
Essendosi raffreddate nel congelatore, il cioccolato bianco fuso si solidificherà in fretta.
Tenete in fresco prima di servire. 
Buon appetito!
 ........................................
Walnut truffles

Receptas iš žurnalo "La cucina Italiana"/ Recipe from the magazine "La cucina Italiana"/ Ricetta dal sito "La cucina Italiana", Dicembre 2012, p. 132 
Grįžti į pradinį puslapį/Return to the main page/Ritorna alla pagina principale

10 comments:

Indrė said...

Sveikinimai :) žiūrėk, su Viktorija kartu gimtadieniaujat :)
Meniu idėjomis manau tikrai pasianudosiu - viskas taaaaip skanu, be to vėl noriu gaminti!!
O macaroons auskarai nerealūs :) ir sagė ruduo - nenešioju sagių, bet ši nuostabi.

Renata said...

Ačiū Indre. Taip, mes su Viktorija jau pirmais metais pastebėjom, kad netyčia ir neplanuotai blogui buvom įkvėptos tą pačią dieną. Smagu!
Dėkui už komplimentus papuošalams! Ten kitas pasaulis, bet su tais macarons nusprendžiau šiuos du pasaulius suartinti :)... Manau, kad pavyko :)

Dalia, Septyni virtieniai said...

Užsukau tik su tinklaraščio gimtadieniu pasveikinti, o čia pamačiau, kad tų progų ir daugiau yra, ir labai gražių. Tikrai puikūs metai! Sveikinu!

Renata said...

Ačiū labai Dalia.

Jurgita said...

su gimtadieniu :) tiek gražių progų buvo šiemet!

žaviuos tavo papuošalais. fantastiška estetika!

Renata said...

Ačiū Jurgita

Medeja- CranberryJam said...

Jei kartais laiko pažaist bus.. skiriu 11

http://medejos.blogspot.com.au/2012/12/zaidziame-11-playing-11.html

Renata said...

Aš labai atsiprašau, kad šiais metais nedalyvauju jokiuose žaidimuose. Deja, nebeturiu jiems laiko :)

Jose said...

Ateinančiais metais galbūt publikuosi kokį risotto receptą? Gyveni Italijoj, bet bloge neradau nė vieno risotto... Pats vakar išbandžiau su šampinjonais - padarė gilų įspūdį.

Renata said...

Bloge tikrai yra keletas daugiaryžio receptų. Galite pasinaudoti šia nuoroda ;) http://www.isbandytireceptai.com/search?q=Daugiaryžis&m=1

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger