May 03, 2010

Trapūs žemės riešutų sviesto sausainiai su pieniško šokolado gabaliukais

Šio įrašo turėjo nebūti, kaip ir šių sausainių mūsų namuose. Užteko tik kelioms sekundėms, mintimis nukeliauti į praeitį, ir štai rezultatas. Kas buvo Amerikoje tikrai ne vieną kartą turėjo ragauti šių burnoje tirpstančių sausainių su žemės riešutų sviestu ir šokolado gabaliukais (jie ir muffins ten patys populiariausi). Aš irgi ten buvau Coca Cola gėriau, per smakrą varvėjo ir net burnoj turėjau. O turėjau dažnausiai šiuos sausainius ir ne dėl to, kad nieko kito negalėjau sau leisti (buvau uždarbiaujanti studentė), o todėl, kad jie gundančiai skanūs. Ačiū D., kad Europoje žemės riešutų sviestas labai brangus, kitaip mano dietai būtų visiškas galas! Tik nepadauginkit, nes sausainių sudėtis tikrai NE sveikuoliška ir suprantama jie labai (bet labai) kaloringi!

Peanut Butter Chocolate Chip Cookies1

Porcijos:
apie 10 didelių sausainių (vieno sausainio skresmuo apie 10 cm)
Kalorijos: apie 238 kcal/vnt.
Trukmė: apie 30 min.
Reikės:
50 g paprasto sviesto (kambario temperatūros),
65 g žemės riešutų sviesto,

100 g baltojo cukraus,
90 g rudojo cukraus,
1 nedidelio kiaušinio,
80 g miltų,
1/4 a.š. kepimo miltelių,
1/4 a.š. geriamosios sodos,
100 g pieniško šokolado,
žiupsnelio druskos
.


Paruošimas. Orkaitę įkaitinkite iki 190°C temperatūros. Paprastą ir žemės riešutų sviestą išsukite su abiejų rūšių cukrumi iki purumo. Įmuškite kiaušinį, maišykite kol masė taps puri. Atskirame inde sumaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir sodą, juos suberkite į sviesto mišinį ir gerai išmaišykite. Šokoladas gali būti tiek lašelių formos ("chips"), kurio jau nebereikia smulkinti (rasite kepinių skyriuje), tiek paprastas plytelėje, kurį reikia pasmulkinti peiliu (kaip aš naudojau). Taigi jeigu naudojate paprastą šokoladą, jį pasmulkinkite peiliu (pvz. vieną šokolado gabaliuką į 4 dalis) ir įmaišykite į masę. Masę kabinkite valgomuoju šaukštu ir krėskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (dailinti nereikia). Palikite gan didelius tarpus nuo vieno sausainio iki kito, nes tešla kepant plečiasi (nepamirškite, kad iš 1 v. š. su kaupu iškepto sausainio skersmuo bus apie 10 cm). Kepkite apie 12-15 min., kol paviršius sutrūkinės ir gražiai paruduos. Skanaus!
.................ENG................

I think each American already has his own favorite Peanut Butter Chocolate Chip Recipe (the one I used you can find here).
.........................................Peanut Butter Chocolate Chip Cookies
.................ITA................
Biscotti americani croccanti al burro d'arachidi con gocce di cioccolato
Porzioni: 10 biscotti grandi (circa 10 cm di dimensioni)

Calorie: circa 238 kcal/pz.
Durata: circa 30 min.
Hai bisogno di:
50 g di burro (a temperatura ambiente)
65 g burro d'arachidi

100 g zucchero normale90 g zucchero di canna
1 uovo di piccole dimensioni
80 g di farina
1/4 di cucchiaino di lievito
1/4 di cucchiaino di bicarbonato
100 g di cioccolato al latte
sale

Preparazione. Preriscaldate il forno a 190°C di temperatura. Mescolare i due tipi di burro con entrambi i tipi di zucchero finchè non avremo una pasta morbida. Aggiungete l'uovo, mescolate di nuovo. In un'altra ciotola, mescolate la farina, il sale, il lievito e il bicarbonato. Aggiungete il tutto alla prima mistura e mescolate bene. Il cioccolato può essere in gocce o a blocchi; in questo secondo caso, occorre tagliarlo con il coltello. Aggiungetelo alla pastella ottenuta prima e mescolate. Ponetene una cucchiaiata in una teglia da forno ricoperta con della carta da forno; è importante distanziare i biscotti tra loro perchè ognuno si estenderà per circa 10 cm. Cuocete per circa 12-15 min. finchè la superficie dei biscotti non si indorerà e mosterà delle crepe, tipiche di questi dolci. Buon appetito !
........................................
Receptas iš About.com/Recipe from About.com/Ricetta da About.com.

6 comments:

plastikiniu langu kainos said...

Labai skaniai atrodo :)

Renata said...

labai skanūs, bet laaabai nesveiki Amerikietiški sausainiai, bet kartais juk galima, ar ne? :)

Anonymous said...

Nerealu :):):). Visada svajojau apie tokius sausainius. O kad galėčiau pati iškepti, tai net minties nebuvo. Gavosi super. Ir nesudėtinga ir greita, o svarbiausiai neapsakomai skanu. MMMMM :). O svarbiausia tai, kad tas riešutų sviestas jau pusmetis kaip voliojasi spintelėje. Susigundžiau nupirkti, paragavau ir feeee, saldu riebu ir t.t. Jau galvojau reikės mesti lauk. Ir štai bac, netyčia užtikau šį receptą :). AČIŪ AČIŪ AČIŪ. Labai, labai, labai:)

Renata said...

Oi kaip ačiū už tokį komentarą, praskaidrinote mano dieną!

Ausra said...

10/10balu uz sausainius !!!

Renata said...

Ačiū Aušra :). Gundantys sausainiai, ar ne? Aš irgi kartas nuo karto jų išsikepu, kai užeina manija saldumynams :D

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger