April 08, 2010

Kriaušių ir aviečių duonelė

Kodėl jūra mus vilioja? Kodėl ji mus traukia? Kodėl, kad pabūtume keletą valandų prie jūros, mes galime įveikti kelis šimtus kilometrų? Ramybė, grožis, didybė... Sėdėdamas prie jūros žmogus atsipalaiduoja ir tampa pasyviu stebėtoju, o ne veikėju (kaip kiekvieną dieną).
Buvo antra Velykų diena. Išsitiesę antklodę, sėdėjome ant dar nesušilusio ir neišdžiuvusio pajūrio smėliuko, stebėjome ramiai į krantą besiritančias bangas, džiaugėmės vienas kitu ir saule... Dar daugiau džiaugsmo suteikė puikiai iškepusi vaisinė duonelė ir termose garuojanti karšta arbata. Ar buvo galima norėti ko nors daugiau?... Tikrai NE.

Porcijos: 8
Kalorijos: apie 340 kcal/porc.
Trukmė: apie 1 val. 20 min.
Reikės:
70 g rudojo cukraus,
180 ml saulėgrąžų aliejaus,
80 ml pieno,
1 kiaušinio,
žiupsnelio druskos,
keleto lašų vanilės esencijos,
180 g miltų,
1/2 v.š. kepimo miltelių,
100 g šviežių arba šaldytų aviečių,
200 g (2 nedidelių) šviežių kriaušių (svoris be odelės ir sėklalizdžių).
Paruošimas. Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Cukrų, druską, kiaušinį, aliejų, pieną ir vanilės esenciją suplakite iki vientisos masės. Atskirame inde, miltus sumaišykite su kepimo milteliais, sudėkite į plakinį ir vėl gerai sumaišykite. Kriaušes nulupkite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite griežinėliais. Avietes ir pjaustytas kriaušes sudėkite į tešlą ir lengvai sumaišykite. Supilkite į kepimo popieriumi išklotą stačiakampę kepimo formą (skirtą keksams ar duonelėms). Aš kepiau vienkartinėje kepimo formoje, todėl kepimo popieriaus nenaudojau. Kepkite apie 1 val. - 1 val. 10 min. Valgykite atvėsusią. Skanaus!
.................ENG................
Pears and Raspberries Bread
Servings: 8
Calories: about 340 kcal / port.
Duration: about 1 hour 20 min.
You need:
70 g (1/3 cup) of brown sugar
180 ml (3/4 cup) of sunflowers oil
80 ml (1/3 cup) of milk
1 egg
a pinch of salt
few drops of vanilla essence
180 g (1 ½ cup) of flour
1 / 2 tablespoon of baking powder
100g (2/3 cup) of fresh or frozen raspberries
200 g (about 2 small) fresh pears (weight without skin and seeds)
Preparation. Preheat oven to 180°C (356 F) temperature. Mix well sugar, salt, egg, oil, milk, vanilla essence. In a separate bowl, mix flour with baking powder, add a mix to the batter and mix well. Peel pears, remove seeds and cut into slices. Add raspberries and sliced pears into the batter and mix easily. Pour all into a rectangular baking tin (used for breads) lined with a baking and bake for about 1 h - 1 h 10 min. Serve cold. Bon appetite!
.................ITA................
Ciambellone alle pere e lamponi
Porzioni: 8
Calorie:
circa 340 kcal / porz.

Durata:
circa 1 ora e 20 min.

Hai bisogno di:
70 g di zucchero di canna
180 ml di olio di semi di girasole

80 ml di latte

1 uovo

un pizzico di sale
qualche goccia di essenza di vaniglia

180 g di farina

1 /2 cucchiaio di lievito in polvere

100g di lamponi freschi o surgelati

200 g di pere fresche (al netto di buccia e semi)

Preparazione. Preriscaldate il forno a 180°C di temperatura. Mescolate bene zucchero, sale, uova, olio, latte ed essenza di vaniglia. In una ciotola separata, mescolate la farina con il lievito, aggiungete al composto precedente e mescolate bene di nuovo. Sbucciate le pere, togliete i semi e tagliatele a fette. Aggiungete i lamponi e le pere a fette nella pastella e mescolate. Versate il tutto in una teglia rettangolare (per il pane) coperta da stagnola e infornate per circa 1 h - 1 h e 10 min. Servite il ciambellone una volta raffreddato. Buon appetito!
.........................................
Recepto idėja iš Recipes Room/Idea of recipe from Recipes Room/Idea della ricetta dal Recipes Room.
Grįžti į pradinį puslapį/Return to the main page/Ritorna alla pagina principale

10 comments:

Alma said...

O dievulėliau kaip gražiai atrodo! Net seilėmis apsitaškiau:) Ta proga, jog atostogauju prie Baltijos, reik ir man pabandyti kepiniais, o šį, atrodo, nėra labai sudėtingą pagaminti, ar ne? Klausiu todėl, kad man nesiseka su kepiniais:( Užkeikimas, matyt;)

Renata said...

Alma, šis tikrai labai paprastas, pirma sumaišai masę, po to įmaišai kriaušes ir uogas ir pašauni į orkaitę, svarbu, kad skarda būtų siaura ir gili, kitaip kepimo laikas bus trumpesnis... sėkmės, būtinai parašyk ar pavyko!

Alma said...

Aaaaa..., Renata, nesigavo!!:(
Aš viską viską dariau taip, kaip parašyta, kepė labai gražiai ir viršus buvo labai gražus, bet kai ištraukiau po 1 val 30 min. buvo košė viduj, negraži rudos spalvos:) Man pasirodė aliejaus per didelis kiekis. Ar tikrai reikia 180 ml pilti?

Renata said...

Alma :( aš kepiau irgi pagal originalų Recipes Room receptą(http://www.recipesroom.com/pear-and-raspberry-bread/), tik riešutų atsisakiau ir dėjau daugiau vaisių... aliejaus kiekis tikrai buvo gan didelis, bet kaip matote iš nuotraukos, man iškepė puikiai ir iš pirmo karto... gal kriaušės buvo labai minkštos ir kepant per daug išsileido, o aivetes šviežias ar šaldytas naudojote?

Alma said...

Avietes naudojau šaldytas, bet supratau kokia bėda mane ištiko. Ogi matematinė:) Kadangi kepiau namuose, kuriuose nebuvo svarstyklių, tai apsiskaičiavau ir įdėjau per mažai miltų, t.y. tik puodelį. Manrods, reikėjo daugiau. Tai va, kai su matematika susitvarkysiu, tuomet bandysiu dar kartą. Žodžiu, tęsinys is coming:) Ačiū, Renata;)

Renata said...

Na va... taip, reikėjo 1,5 puodelio, Alma patarimas, kai neturi svarstyklių žvilgtelk į anglišką recepto versiją, ten dažniausiai ingredientus verčiu į puodelius, kad galėtų kepti ir amerikiečiai (nes kaip žinia pas juos nėra metrinės sistemos)

Renata said...

Antrą kartą kepiau sumažinusi aliejaus kiekį iki 100ml ir padidinusi peino kiekį iki 160ml, iškepė gerai, mažiau kalorijų, bet galiu pasakyti, kad su daugiau aliejaus gaunasi minkštesnė... sėkmės bandymuose!

Anonymous said...

Useful blog website, keep me personally through searching it, I am seriously interested to find out another recommendation of it.

Indy De Londres said...

Sveika Renata,

Tavo blogas tiesiog nuostabus, ji atradusi, kitus tiesiog apleidau:)
Tai ne tik dalinimas naujomis idejomis bei idomiu receptu pasiula, tai tarsi nuosirdus bendravimas su geriausia drauge.

Tu puikiai pasakoji kiekvieno recepto istorija, perteiki jo dvasia, viskas taip charizmatiska, romantiska, paslaptinga.. skaitant tavo rasinelius mane visa laika uzlieja labai grazios bei siltos emocijos:) Taigi didelis aciu uz si mazyti stebukla:)

Kas liecia recepta, jis nuostabus:) Isbandziau vakar, nes norejau nustebinti mane aplankiusia drauge. Naudojau dviguba visu produktu kieki (tik dejau siek tiek daugiau avieciu bei kriausiu) bei paprasta ruda cukru keiciau Muscovado cukrumi [http://www.goodnessdirect.co.uk/cgi-local/frameset/detail/320250_Billington_s_Muscovado_Sugar__Dark__500g.html]).

Rezultatas tikrai nenuvyle. Jis buvo labai giriamas.. ko pasekoje daug pagyru teko ir man:)

Dar karta aciu tau Renata:)

Lauksiu nauju ideju!

Renata said...

Ačiū už šiltą ir mielą komentarą.
Džiaugiuosi kartu su tavimi, kad pyragas pavyko, o svarbiausia patiko...
Nuoširdžiausi linkėjimai!

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger