January 26, 2010

Melionų kremas

Porcijos: 5 stiklinės, vienoje maždaug 150ml kremo
Kalorijos: 140 kcal/stikl. su gyvulinės kilmės 30% riebumo grietinėle; 120 kcal/stikl. su sojos greitinėle
Trukmė: apie 20 min. gaminti, mažiausiai 6 val. šaldyti
Reikės:
1/2 vnt. didelio geltono meliono (maždaug 400g be odelės),
50g rudojo cukraus,
1/2 citrinos sulčių,
1 v.š. su kaupu želatinos,
150ml grietinėlės (pakeičiant sojos greitinėle galima gauti puikų veganišką desertą),
miško uogų papuošimui.
Paruošimas: Želatiną užpilkite vandeniu, kad išbrinktų. Melioną perpjaukite pusiau, šaukštu pašalinkite sėklas, nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Į puodą sudėkite meliono kubelius, cukrų ir citrinos sultis. Virkite, kol melionas visiškai suirs (maždaug 15-20min.). Nuo želatinos pašalinkite vandens perteklių (jei yra), ją sudėkite į dar karštą (bet jau nuimtą nuo ugnies) melionų uogienę, pamaišykite kol ištirps. Grietinėlę suplakite iki standumo, ją sudėkite į pravėsusią melionų uogienę ir lengvai, bet gerai sumaišykite. Supilstykite į desertines stiklines ir padėkite į šaldytuvą bent jau 6val., kad atvėstų ir sustingtų. Kremas turi būti nekietas ir labai purus. Atvėsusį puoškite miško uogomis. Skanaus!
Recepto originalas siūlė melionų kremą patiekti kivio puselėse. Aš išbandžiau, rezultatas buvo labai gražus pasižiūrėti, tačiau tikrai nerekomenduoju jo pakartoti. Kivio puselėse telpa labai nedaug kremo, kuris suminštėja nuo kivio sulčių, todėl kraštuose nesustingsta, o recepto sudėtyje nėra kivio minkštimo, todėl taip švaistyti kivio vaisius irgi būtų negražu.
Receptas iš knygos "365 idee in cucina".
Grįžti į pradinį puslapį

4 comments:

Anonymous said...

pakeičiant grietinėlę sojos grietinėle, negausisme veganiško deserto, nes želatina yra grynai gyvulinės kilmės.

Renata said...

Želatiną galima pakeisti agar-agar ;). Veganai tikrai žinos kaip pasigaminti veganišką desertą. Kadangi aš neveganė, kartais praleidžiu smulkius komentarus prie kiekvieno produkto.

Ritonė said...

O idomu ar galima sita krema deti i torta? :) tik koks pagrindas ir virsus jam tiktu?

Renata said...

Manau, kad galima. O prie šio kremo mano manymu labai tiktų citrininis biskvitas, kurio receptą galite rasti čia: http://www.isbandytireceptai.com/2010/02/avietinis-tortas.html
Tik prieš tepant kremą palaukite, kol jis gerai sutirštės, tik taip pavyks padaryti storą kremo sluoksnį, nes kitaip jis išbėgtų per kraštus. O biskvitą reikėtų sulaistyti ne likeriu, o kažkuo subtilesniu, manau, tiktų žalioji ar ramunėlių arbata, migdolų pienas, ar skiestas migdolų sirupas... Sėkmės bandymuose!

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger