December 30, 2009

Vištiena provansališkai

Viduržemio pakrantės šalių receptūros taip mane pakerėjo, kad negaliu liautis gaminusi iš knygos "Cucina mediterranea" (liet. "Viduržemio pakrančių virtuvė"). Šį kartą išbandžiau Prancūzišką Provanso regiono patiekalą. Na ką galiu pasakyti... kiekviena diena, lyg šventė :), tiesiog nuostabu! Linkiu pabandyti visiems pavargusiems nuo klasikiniu būdu keptų vištienos kulšelių. Pakeliaukime bent jau mintimis (ir skonio receptoriais :) ten kur driekiasi violetiniai lavandų laukai, akis vilioja akmeninės pilys ir banguoja žydra jūra...

Porcijos: 2 didelės arba 4 mažos
Kalorijos: 600 kcal/1 didelę porc. be garnyro
Trukmė:
50min.
Reikės:
4 vnt. (apie 0,5 kg) vištienos kulšelių,
2 v.š. tyro alyvų aliejaus,
1/2 vnt. svogūno,
1 skiltelės česnako,
3 vnt. didelių, gerai sunokusių pomidorų (arba 500g pomidorų tyrės),
150 ml sauso balto vyno,
1/2 v.š. rozmarino,
1/2 v.š. čiobrelių,
50g juodųjų alyvuogių (be kauliukų),
juodųjų pipirų,
druskos.
Paruošimas: Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame trumpai iš visų pusių apkepkite vištienos kulšeles, padruskinkite, papipirinkite. Šiek tiek apkepusias vištienos kulšeles išimkite iš keptuvės. Pomidorus nuplikykite (arba trumpai pavirkite vandenyje), nulupkite odelę ir rupiai supjaustykite. Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, česnakus ir pomidorus, pakepkite apie 10min., kol pomidorai išleis sultis, padruskinkite. Sumažinkite liepsną, supilkite vyną, sudėkite rozmariną, čiobrelius ir pusiau perpjautas alyvuoges ir dar patroškinkite apie 10min.. Galiausiai sudėkite vištieną ir palikite troškintis ant vidutinio stiprumo ugnies 30min. Patiekite su kuskusu ar ryžiais. Skanaus!
Recepto originalas iš knygos "Cucina Mediterranea".
Grįžti į pradinį puslapį

4 comments:

Ligita said...

oi koks lengvas, bet skaniai atrodantis receptukas! Būtinai reikės išbandyti artimiausiu metu :)

Renata said...

Mes šį vakarą irgi kepsime šią vištieną, čia vienas tų gerų ir skanių patiekalų, kurie ilgai nenusibosta...

Meidas said...

Persistengiau darant si patiekala.. Idejau perdaug rozmarino ir su vynu manau nugrybaves busiu.. nes nusipirkau kazkoki balta sausa, bet chardonnay. Tai vynas toki rugstuma pridave ir rozmarinas labai jautesi. Gal kada pabandysiu dar karta :) tik reiks pasimokint is klaidu.

Renata said...

Meidai, gaila, nes patiekalas tikrai labai skanus. Gerai kad priminėte, reikės ir man dar kartą pasigaminti ;).

 
Copyright 2009-2012 Išbandyti receptai. Powered by Blogger